Karaman'dan Haber (Şehirden Kısa Kısa)
Karaman'da Kale’nin ön cephesindeki giriş yerine güvenlik kulubibesi yapıldı

Karaman'dan Haber (Şehirden Kısa Kısa)


03 Temmuz 2009 Cuma - 18:50
YAZI BOYUTU: A A A

Karaman Kalesi'ne Güvenlik Kulübesi, Karaman Ticaret Borsası Hububat alımlarını Başlattı, Karaman'da trafik Kazasında 2 Kişi Yaralandı, İsmet paşa Caddesinde trafiğe kapalı alanda gece turları başladı, Fikri Küçüktopçu, Yurt Dışına Alınan Ürünler Konusunda Uyardı


Karaman'ın tarihi siluetine ivme katan Karaman Kalesinde bakım tadilat ve temizlik çalışmaları aralıksız sürüyor. Kale'nin ön cephesindeki giriş yerine güvenlik kulubibesi yapıldı.

 

Harabet bir yapıdan yeni tadilatı ile önümüzdeki yıllardan itibaren cazibe haline gelmesi beklenen Karaman Kalesinde, dinlenme yerlerinin yanında kafeterya tarzı işyerlerin de faaliyete geçirilmeye hazırlanıyor. Yeşil doku ile tarihin buluştuğu merkezde, belediye görevlilerinin bekleyeceği bir kulubede oluşturularak Kale'nin bakımına özen gösterildiği gözlendi.  Haber: Serdar Özgür

KARAMAN TİCARET BORSASINDA ALIMLAR BAŞLADI 

Karaman Ticaret Borsası kantarına 1 Temmuz sabahı erken saatlerde arpa ve buğday getiren üreticiler, ürünlerinin teknik analizlerini Borsa laboratuarında yaptırdıktan sonra ihale usulü tüccarlara gösterildi.

Her yıl borsaca yapılan yılın ilk mahsulünün alım töreni bu yıl yapılmadı. Bu Yıl Toprak Mahsulleri Ofisi Karaman Ajans Müdürlüğü de tüccarla birlikte alım yaptı. İhale edilen ürünlerde arpaya tüccarlar en çok 34 kuruş fiyat verirken, ofis yetkilileri 1 ay vadeli 38 kuruşa kadar alım yaptı.

KARAMAN'DA TRAFİK KAZASI 2 YARALI 

Karaman Merkeze bağlı Göcer köyü çıkışında dün gece meydana geldi.  Halil Kayapınar (66) yönetimindeki 70 DK 470 plakalı otomobil Göcer Köyü'nden Karaman'a gelirken sürücüsünün dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle şarampole devrildi. Sürücü Halil Kayapınar ve eşi Hanife Kayapınar (60) yaralandı. Yaralılar  Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hanife Kayapınar'ın sağlık durumunun iyi olduğu, Halil Kayapınar'ın ise kalçasında kırık olduğu bildirildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

İSMET PAŞA CADDESİNDE GECE TURLARI BAŞLADI 

Karaman'da mecburiyet caddesi olarak da bilinen en işlek cadde İsmet Paşa Caddesi 1 Temmuz 2009 tarihinden itibaren akşam 21:00 den gece 00:00 a kadar trafiğe kapatılmaya başlandı.

Karaman'da yaz günlerinin vazgeçilmezi olan ve akşamları vatandaşlarımızın yürüyerek mutlaka geçtikleri İsmet Paşa Caddesi 30 Ağustos 2009 tarihine kadar akşamları trafiğe kapatılacak.

Karamanlı gurbetçilerin de tercih ettiği tek eğlence yeri İsmet Paşa Caddesi, Karaman Belediyesi tarafından vatandaşların güvenli bir ortamda yürümesi ve dinlenmesi için her yıl ağustos ayı sonuna kadar akşamları saat 21:00 ila 00.00 arasında trafiğe kapatılıyor.

FİKRİ KÜÇÜKTOPÇU YURT DIŞINA ALINAN ÜRÜNLER İÇİN UYARDI 

Sanayi Ve Ticaret İl Müdürü Küçüktopçu, Yurt Dışına Alınan Ürünler Konusunda Karamanlı vatandaşlarımızı Uyardı.  Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Fikri Küçüktopçu, Karaman'dan Avrupa ülkelerine mobilya, halı gibi ürünlerde yapılan satışlarla ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

Fikri Küçüktopçu, "Müdürlüğümüze son günlerde yapılan şikâyetlerle, Karaman'daki bazı esnafların Avrupa ülkelerinde çalışan vatandaşlarımızın adreslerine teslim edilmek üzere özellikle Mobilya, Halı gibi türlerde ürün satışı yaptıkları, ancak; vatandaşlarımız tarafından teslim alınan bu ürünlerin kullanılmış oldukları, özürlü ve istenilenin haricindeki mallar olduğu ifade edilmektedir.

Bu nedenle, tüketicilerimizin mağdur olmamaları için yurt dışına gönderilmek üzere satın alacakları bu tür ürün alımlarında alacakları ürünleri mutlaka görerek bağlantı yapmaları ve bağlantı yapılan bu ürünün gönderilmesini sağlamaları,"Fabrikamızdan göndertiriz" gibi ifadelere itibar etmemeleri, mutlaka Fatura ve Garanti Belgelerini almaları ve usulüne uygun bir şekilde tanzim edilmesini sağlamaları, böyle bir durumla karşılaştıkları takdirde gelen ürünü kullanmadan hemen bulundukları yerdeki ilgili ve yetkili birim ve kuruluşlar aracılığı ile tespit yaptırarak düzenlenecek durum tespit raporunu almaları kendi yararlarına olacaktır" dedi.

Karaman (e-ha)

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Verilen oy: 3.7 (Toplam 3 oy kullanıldı)

OKUNMA SAYISI: 411

  • Yorumlar (1 yorum)
  • Yorum Yaz
  • Paylaş
  • Arkadaşına Gönder

Haberin Yorumları

Bu habere toplam 1 yorum yapıldı. Sizde yorum yapmak ister misiniz? Tıklayın

rambo
2009-07-04 15:43:33

neden böyleyiz
biz avrupa da yasiyanlar olaraktan kendi insanimiz kazansin diye uğrasirken bu sahtekarliklar niye malesef hep yapiyorlar

Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!

Haberi Dostlarınızla Paylaşın

Bu haberi üyesi olduğunuz bookmark sitelerinde dostlarınıza tavsiye edin.

Haberi Arkadaşınıza Gönderin

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin...


DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player


Tombak

Get Flash player


Get Adobe Flash player


Armutlu Yem ve Un
Otogar Pastanesi ve Düğün Salonu
Ender Oto Galeri ve Emlak

Get Adobe Flash player