Karaman'da yaşayan üç aydan üç aya aldığı 280 TL'lik yaşlılık maaşıyla geçinen 71 yaşındaki Fatma Yıldız, uzun yıllar çeşitli hastalıkları için tedavi gördüğü Karaman Devlet hastanesine evinde bulunan 2 adet battaniyeyi götürerek hediye etti. Bünyamin Katırcı'nın haberleştirdiği olay Haber 7'de yayınlandıktan sonra Karaman Sağlık İl Müdürü yaşlı teyzenin evine giderek ziyarette bulundu.
Eşi ile birlikte kerpiç bir evde Saray Vakfı'nın kendisine verdiği 1 öğün yemeği üçe bölüp yaşamını sürdürmeye çalışan Fatma Yıldız'ın gönlü o kadar geniş ki evinde bulunan battaniyeleri, hastalığı esnasında yattığı hastaneye bağışladı. Tedavisinde her türlü desteği veren Fatma Teyze'nin ‘çoçuklarım'' dediği hastane çalışanlarına teşekkür etmek için bu jesti yaptığını söyleyen Fatma Yıldız, yokluk içinde yaşamasına rağmen ziyaretine gelen Sağlık İl Müdürü'ne de hediye verdi.
Yapmış olduğu bu ince davranış sonrasında kendisine ulaşan Karaman Sağlık Müdürü Dr. Adem Kucur, Fatma Yıldız isimli teyzemizi önce evinde ziyaret etti, sonrasında ise Karaman Devlet Hastanesi Yemekhanesi'nde birlikte yemek yediler.
Karaman Sağlık İl Müdürü'nün sürpriz ziyareti sırasında Fatma Yıldız'ın ikinci posta hediyeyi de hazırlayıp hastaneye götürmek üzere olduğu ortaya çıktı. Sağlık İl Müdürü'ne hazırladığı paketi veren Fatma Yıldız, ‘İster siz götürün, isterseniz de ben götürüp teslim edeyim' dedi.
Karaman Sağlık Müdürü Dr.Adem Kucur "Teyzemiz beni gerçekten çok duygulandırdı. Haberi okuduktan sonra teyzemize ulaştık. Yapmış olduğu bu örnek davranıştan sonra duygulanmamak elde değil. Teyzemiz yaşlılık aylığı alıyor ve geçimini bu parayla karşılıyor, yardım edilecek durumda, fakat o elindekini avucunda ne varsa vermeye hazır. Yapılan bu davranışın Türkiye'ye örnek olacağın düşünüyorum" dedi.
Fatma Yıldız "Eşim ile Saray Vakfı tarafından gönderilen yemeklerle karnımızı doyuruyor, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından gönderilen Çiğdem isimli kızımızla evimizin işlerini görüyoruz. Yeşil kartlıyım, Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Yaşlılık maaşımla aldığım battaniyeleri Karaman Devlet Hastanesine vermek istedim. Hep devletten beklemek yerine bende devletime yardım edeyim istedim. Allah herkesten razı olsun." dedi.
Fatma Teyze tarafından sunulan battaniyeleri teslim alan Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Metin Doğan ise yaşlı teyzemize sağlık çalışanları adına teşekkür ederken, "Fatma Teyzemizi Karaman Devlet Hastanesi'nde konuk etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Teyzemizin kendisi başkaları tarafından yardım alırken hastanemize yardım etmek için gelmiş olması bizi çok duygulandırdı. Personelimizin ve hastanemizin hizmetlerinden memnun kaldığını söyleyen teyzemizin bu düşünceleri bizleri gururlandırdı. Bizlerin görevi hastanelerde hizmetleri en iyi şekle getirmek için çaba sarf etmek. Vatandaşlarımızdan böylesine güzel memnuniyet gelince çalışma azmimiz daha da artıyor. Teyzemizin bu davranışını personelimizle de paylaşacağız. Varken herkes verebilir. Ama yokken verebilen teyzemizin bu davranışının Türkiye'ye örnek olacağın düşünüyorum."dedi.
Eşiyle birlikte yıkık dökük bir evde yaşayan Fatma Yıldız aynı zamanda şeker ve kalp hastası.
Bünyamin Katırcı / Haber7
OKUNMA SAYISI: 490
Bu habere toplam 8 yorum yapıldı. Sizde yorum yapmak ister misiniz? Tıklayın
taklacı keklik...
Bir dost diye başlayan taklacı keklik. diye yazan şahıs sen kimse açık kimliğinle yaz.. Ben takla atmıyorum haber7 de çıkacak diye merak etme..Haber7'e 2008 yılından bu tarafa çalışıyorum.. Saygılı olmayı öğren allah senin gibilere akıl fikir versin diyorum .. Biraz yüreğin varsa bana mail atarsın kimliğini açıklarsın
abartmak lazım
beyler şu çagda kim böyle bi fedakarlık yapıyo nasıl abatmamak lazım yha!!!gençlik değişiyo arkadaş hiç mi haberlere bakmıyonuz
cömertlik
haberi okuyupta duygulanmamak elde değil. gönülleri zengin böyle insanlara saygı duyarak ellerinden öper. allah yar ve yardımcımız olsun.
için kararmış
yusuf kardeş senin için kararmış.
HELAL OLSUN ...
bravo TÜRK halkına yakışır bi harette bulunmuş candan tebrik ediyorum daha da yaygınlaştırılmalı bu haber daha da abartılmalı! İBRET İÇİN!
taklaci keklik
bunyamine akil fikir vesin Allah. haber7 ye vericem diye cidden takla atmis.
yorum
haberi büyüttünüz farkında mısınız. Tamam güzel bir hareket. ama bu kadar da büyütmemek gerek
Herkes okumalı ve yaymalı bu haberi
Bu haber insanlığın bitmediğini, Türk kadının vefasını, yaşlılarımızın ruhunu gösteren en iyi kanıtlardan biridir. Bu haber olabildiğince çok kişiye duyrulması gerektiği kanısındayım; çünkü herkese örnek olacak bir davranış olduğu açıktır.
Bu haberi üyesi olduğunuz bookmark sitelerinde dostlarınıza tavsiye edin.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Karaman Valisi, İl Müdürleri İle İftarda Bir Araya Geldi
Karaman Valisi Süleyman Kahraman tarafından Polisevinde il müdürlerine bir iftar yemeği verildi.
Karaman Karadağ Eğitim ve Kültür Derneğinden Yardım
Karadağ Eğitim Kültür ve Kalkındırma derneği 40 çocuğa giyim yardımında bulundu.