27 Ağustos 2016 Cumartesi 13:45
İphone Nasıl Sıfırlanır?

Herhangi bir nedenden dolayı iphone aygıtınızı sıfırlamak isteyebilirsiniz. Bu durumda iki seçenek oluyor. Seçeneklerden ilki iphone cihazımızın ekranı çalışır durumda mı? İkincisi ise iphone cihazımızın ekranı çalışmıyor durumda ve itunes ile sıfırlama. Eğer ekrana erişebiliyorsak telefonumuzun kilidini açıyoruz ve Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm içerik ayarlarını sıfırla seçeneğini seçiyoruz. Bu işlemi yaparken telefonunuzun şarjının %50 üzerinde olmasında fayda var. Bunun nedeni ise telefonun şarjı aniden sıfırlama esnasında bittiği zaman siyah ekran problemi yaşanması.

Aygıtımızı itunes yardımı ile sıfırlamak istiyorsak öncelikle USB kablo yardımı ile telefonumuzu ilgili bilgisayara bağlıyoruz, karşımıza çıkan uyarıya, Bu bilgisayara güvenilsin mi? \' evet diyoruz. Daha sonra tekrar çıkan ekrandan apple kimliğimizi ve şifremizi giriyoruz. İtunes\'da karşımızdaki ekranın sol bölümünde \'özet\' sekmesine tıklıyoruz ve iki buton çıkıyor. 1-Güncelle, 2-iphone\'a geri yükle.

Biz burada iphone\'a geri yükle seçeneğini seçiyoruz ki cihazımız güncellenmek yerine fabrika ayarlarına dönsün. Daha sonra kısa bir süre bekliyoruz ve cihazımızın tekrar açılmasını bekliyoruz. Cihazımız açıldıktan sonra yeni bir aygıt gibi gerekli güncelleme ve yüklemeleri yaparak kullanıma hazırlıyoruz.

İphone Nasıl Sıfırlanır konusunda Telefonumuzu sıfırlarken dikkat etmemiz gereken noktalar vardır. Önemli belgelerimizi yedeklemeliyiz. Sıfırladıktan sonra herhangi bir veri kaybı yaşamamak adına numara vs. gibi tüm bilgilerimizi güvence altına almalıyız. İphone cihazlarında yaşanan bir diğer sorun ise telefonu sıfırlarken donma sorunu. Telefonunuzda sıfırlanacak kadar bir problem yoksa bunu kısa yoldan resetleme dediğimiz işlemle çözmeni mümkün.

Herhangi bir donma, kilitlenme, yavaşlama vs. gibi bir sorun yaşıyorsanız bu durumu resetleme ile çözmeniz muhtemel. Bu işlem için aygıtınızın açma/kapama tuşu ile Home tuşuna basılı tutmanız gerekmektedir. Bu işlemi telefon kapanana kadar yapmanız ve açılana kadar sürdürmeniz gerekmektedir. Telefon yeniden açıldığında resetleme işlemi bitmiş demek oluyor.

Son Güncelleme: 27.08.2016 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner390