15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLANDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'ncü yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Karaman'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sabah şehitlik ziyaretleri ile başlayan programlar, akşam da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ezgi, marş, müzik ve şiirler eşliğinde devam etti.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Taş Bina Sergi Salonunda, "15 Temmuz Konulu" resim sergisi açıldı. Serginin açılışına; Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Buradaki programın ardından Vali Işık ve Başkan Kalaycı, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gelerek vatandaşları selamladı. Protokol konuşmasında; Vali Mehmet Alpaslan Işık ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 15 Temmuz şehitlerini andı ve hain darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

Saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de tüm camilerimizde şehitlerimiz için salalar okundu. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci tarafından yapılan dua ile sona erdi.

15 temmuz şehitlik karaman program haber