15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çeşitli Etkinliklerle Anılıyor

15 Temmuz 2016'de gerçekleşen hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen '15 Temmuz Kronoloji Sergisi ile 15 Temmuz Konulu Kitap Sergisi' nin açılışı gerçekleştirildi. Bu programın ardından ise Orman İşletme Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen programlara Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz’un dördüncü yıl dönümünde milletin istiklaline ve istikbaline el koymaya çalışan üniformalı teröristlere karşı milletimizin dik duruşunun yansıtıldığı serginin açılış merasiminde katılımcılar kronolojik serginin yer aldığı fotoğraf ve kitaplardan oluşan sergiyi ziyaret etti.

Sergi açılışının ardından ise 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikim programı gerçekleştirildi. Programda 150 fidan protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından toprakla buluşturuldu.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun Fidan dikim etkinliğinde günün anlam ve önemi adına yaptığı konuşmada; “Geçen yıllarda buraya ağaçlar dikildi inşallah nice yıllar dikilmeye devam edecek. İşin asıl özü vatana ihanet noktasında olanların karşısında dik duruşlarıyla şahadet şerbeti içmiş olanların anısını yaşatmak ve gelecekte de bu şahadet şerbetini içmeye hazırlıklı nesilleri yetiştirmektir. Bu vesile ile bugün burada yetiştireceğimiz her fidan yetiştireceğimiz her insan bu memleketin köşe taşı olarak kalacaktır. Şimdiden yapılacak olan bu etkinliğin vatanımıza milletimize devletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

erzincan