722 PERSONEL ALIMI YAPILACAK, BAŞVURULARIN HIZ KAZANMASI BEKLENİYOR

Karaman Belediyesi, ONGUN A.Ş ile iş birliği yaparak işçi açığını kapatmaya yönelik önemli bir adım atıyor. Seçimlere kadar toplamda 722 işçi alımını hedefleyen bu hamle,

Karaman Belediyesi, ONGUN A.Ş ile iş birliği yaparak işçi açığını kapatmaya yönelik önemli bir adım atıyor. Seçimlere kadar toplamda 722 işçi alımını hedefleyen bu hamle, ONGUN Yönetimi'nin sadece siyasi değil, aynı zamanda ticari bir bakış açısıyla işçi istihdamına odaklandığını gösteriyor.

Bugün itibarıyla 1300 işçiye ulaşan Karaman Belediyesi ONGUN A.Ş'de, 2023 yılında 2022 kişilik personel alımı gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ancak bu alımın seçim dönemine ertelendiği bildirildi. Karaman Belediyesi, ONGUN A.Ş aracılığıyla yapılacak iş alımlarıyla özellikle gençlere iş imkanı sağlamayı ve Karaman ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerin ardından ONGUN A.Ş'nin kadrosuna 223 personel ilave edilerek faaliyetlere başlandı. Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, şirketle ilgili yaptığı açıklamada, "Üretken belediyeciliği faaliyete geçirmek için elimizi taşın altına koyduk. Halkımızın ve gençlerimizin istihdamına dayalı ne kadar sorunu varsa hepsini çözeceğiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, ONGUN A.Ş'nin 2 yeni fabrika kurarak işsiz gençleri istihdam etmeyi planladığı belirtildi.

Karaman Belediyesi ve ONGUN A.Ş'nin bu istihdam hamlesi, sadece siyasi değil aynı zamanda ticari bir perspektifle işçi istihdamına odaklanıldığını gösterirken, başvuruların hız kazanması bekleniyor. Bu adımın Karaman ekonomisine olumlu bir katkı sağlaması bekleniyor.

karaman haber karaman habercisi karaman haber ajans karaman haber - son dakika trafik kazası karaman haberleri bugün