Eğitim Danışmanı Hüseyin Er, sınav sorularını değerlendirdi

Aydın Değişim Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ve Eğitim Danışmanı Hüseyin Er yaklaşık 2 milyon 300 bin kişinin ter döktüğü 2017 YGS sınavını değerlendirdi.Bu yıl hatalı soru görülmediğini ifade eden Değişim Anadolu Lisesi Eğitim...

Aydın Değişim Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ve Eğitim Danışmanı Hüseyin Er yaklaşık 2 milyon 300 bin kişinin ter döktüğü 2017 YGS sınavını değerlendirdi.

Bu yıl hatalı soru görülmediğini ifade eden Değişim Anadolu Lisesi Eğitim Danışmanı Hüseyin Er, “2017 YGS Temel Matematik belirlenen müfredata uygun bir biçimde hazırlanmış olup görüşmeler sonucunda hata görünmemektedir. Geçmiş yıllar incelendiğinde 7-8 soru aralığında gelen geometri soruları 11’e yükselmiş olup seçici özellik kazanmıştır. 2012-2013 yılında değişen müfredatın ilk mezunlarının da girdiği 2017 YGS de 9.ve 10.sınıfa ait ortak konularından olan ; 2.Derece Denklem , 2. Derece Fonksiyon Grafikleri (Parabol), Karmaşık Sayılarda Temel İşlemler konuları ortak müfredat dahilinde konular olmasına rağmen bu konulardan sınavda soru gelmemiştir. 2017 YGS Temel Matematik testi, bir önceki 2016 YGS Temel Matematik testine göre daha seçici sorulardan oluşmuştur. Matematik testinde yer alan sorularda ezber ve klasik sorulardan uzak kalındığı yorum kabiliyetini ölçen sorular olduğu söylenebilir” dedi.