ACİL MÜŞTERİ ARANIYOR !

Karaman'da iş yerlerini kapatan esnaf ve sanatkarların sayısı ayda ortalama 40 kişiyi buluyor.

Karaman Odalar Birliğine bir esnafın gönderdiği mektup da esnafın içinde bulunduğu durum ve yaşadığı zorlukları da göz önüne getiriyor.

Bu durum üzerine Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yerli halkı, “Haydi Karaman Yerel Esnafına Destek Ol” sloganı adı altında başlattığı kampanyaya davet ediyor.

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bu mektubu, kamuoyu ile paylaşrken, mektup şöyle başlıyor:

 “Karaman’da faaliyet gösteren yedi bin esnaf ve sanatkarımız çok sıkıntılı günler geçiriyor. Covid 19 pandemi sürecinden bu yana, yani Mart 2020 tarihinden beri Esnaf ve Sanatkarlar siciline kayıtlı esnaflarla, Ticaret ve Sanayi  Odası ticaret siciline kayıtlı küçük esnaf ve sanatkarımız büyük sıkıntı yaşıyor.

Karaman'da bugüne kadar iş yerleri henüz boşalmadan içerisinde oturan kişi ile görüşerek hatta hava parası yani peştemallık vererek o dükkan boşalmadan bir başkası tarafından kiraya tutulurdu.

Şu anda Karaman'da hiçbir dönemde olmadığı kadar, özellikle çarşı içerisindeki cadde ve sokaklarda kiralık dükkan yazısından geçilmiyor.

İş yerlerini kapatan esnaf ve sanatkarlarımızdan işyeri kapatanların sayısı ayda ortalama 35-40 kişiyi bulmaktadır. Bu da gösteriyor ki, ülkemizde her yerde olduğu gibi Karaman'da da covid 19 pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarlarımız zor günler yaşadı ve yaşamaya devam ediyor.

Bu zor günlerde iş yerleri kapalı olan, ‘gel al git’ veya ‘paket servisi’ şeklinde çalışan iş yerlerimiz daha da fazla sıkıntı yaşamaktadır.

 
O nedenle devletin vereceği desteğin yanında bizler, Karamanlılar olarak her zaman yanımızda olan, düğünümüzde, cenazemizde, iyi ve kötü günümüzde, evimizin anahtarını dahi teslim ettiğimiz küçük esnaf ve sanatkarlarımızdan alışveriş yaparak onlara bu zor günlerinde destek olmamız gerekir.

 Tüm Karamanlı hemşerilerimizden beklentimiz budur. Karamanlı hemşerilerimizin bu konuda gereken duyarlılığı ve hassasiyeti göstereceklerine canı gönülden inanıyoruz.”ifadeleri yer alıyor.

Karaman Odalar Birliği de, bu acil çağrıya halkı davet ederek, 

“Bu acil çağrı hepimize. Alışverişlerinizde yönünüz yerel esnafa dönsün. “Bir esnaf dükkanına adım atmakla başlayacak her şey.”diyerek yerel esnafı destek olmaya davet ediyor.