ADALET VE KALKINMA PARTİLİLER "ADALET" DİYE HAYKIRDI ?

Ak Parti'de bir adayın aylardır yaptığı seçim çalışması, kongre saatinde çöpe atıldı.

AK PARTİ’DEN DEMOKRASİ AYIBI !

AK PARTİ DEMOKRASİ GELENEĞİNİ KARAMAN’DA BOZDU

ADALET VE KALKINMA PARTİLİLER “ADALET” DİYE HAYKIRDI ?

*Ak Parti’de bir adayın aylardır yaptığı seçim çalışması, kongre saatinde çöpe atıldı.

*Karaman’da Ak Partili’lerin sesi 18 yıl aradan sonra ilk defa bu kadar yüksek çıktı. “Onurlarıyla yensinler. Ak Parti İşgal altında, Allah rahmet eylesin, Ak Parti Karaman’da bitti. Cumhurbaşkanım sesimizi duy.” 


Ak Parti Karaman’da 7. Olağan Kongre kapsamında Merkez İlçe Kongresine gitti.

Kemal Kaynaş Stadyumunda coronavirüs, maske ve sosyal mesafe tedbirleri kapsamında düzenlenen Merkez İlçe Kongresinin Divan Başkanlığını Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Karaman İl Koordinatörü Mehmet Sait Kayan yaptı.

Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Ak Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser, Recep Şeker, İl Koordinatörü Mehmet Sait Kayan ve İlçe Başkan adayı Feyzullah Tunç birer konuşma yaptı. 

Birlik ve beraberlik teması içeren konuşma ve mesajların ardından İlçe Seçim Başkanlığı için sadece Feyzullah Tunç’un adaylık listesi kabul edildi.

SAMİ ŞAHİN’İN ADAYLIĞI VE LİSTESİ KABUL EDİLMEDİ

Kongrede seçime hazırlık yapılırken, Başkan Adayı Feyzullah Tunç’un karşısına Sami Şahin’de adaylığını ilan ederek listesini vermek istedi. Ak Parti Genel Merkezinin Karaman Merkez İlçe Kongresine tek liste ve tek adayla gidilmesi kararı Sami Şahin ve partililere duyuruldu.
Kongrede seçim süresi daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.

DEMOKRASİ AYIBI !

Ak Parti Karaman Kongresinde yaşananlar, Ak Parti’nin bugüne kadar süre gelen demokratik seçim tavrına yakışmadı. Başkan adaylığı için aylar öncesinden seçime hazırlanan Sami Şahin ve ekibi tarafından yapılan çalışma kongre saatinde çöpe atıldı. Başkan adaylığı kabul edilmeyen Sami Şahin ve ekibi bu duruma sert tepki gösterdi.

İÇERDE COŞKU, DIŞARIDA İSYAN

Karaman’da Ak Partili’lerin sesi 18 yıl aradan sonra ilk defa bu kadar yüksek çıktı.
Kongrede seçim için oy verme işlemlerinin başlamasıyla Sami Şahin tarafları adeta bu duruma isyan etti. Kongrenin yapıldığı stadyumda içerde coşkulu sesler dışarda ise öfke ve isyan vardı.

MİLLETVEKİLİ ZOR DURUMDA KALDI

Kongrede yaşanan gerginlik üzerine partililer Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’e dert yandı, öfke kustu.
Seçimin adil yapılmadığını Başkan adaylığı için demokratik bir şekilde oy kullanma hakkını istediklerini belirten Sami Şahin taraftarları Eser’e seslenerek isyan etti. Seslerini yükselten partililer;

“Sayın vekilim, yüzlerce kişi aylardır emek veriyor. Bu kadar mı emeklere yazık ya. Ak Parti'ye yakışmayan bir hareket bunlar.  Karaman'da Ak Parti'yi bitiriyorlar vekilim.
Bunların tiyatrolarına müsaade etmeyin. Sesinizi çıkartın. AK PARTİ İŞGAL ALTINDA. Gerekirse İmza toplayalım Ankara'ya yollayalım. 

Seçime gitsinler ve ONURLARIYLA YENSİNLER. ADALET İSTİYORUZ. Vekilim arayın Cumhurbaşkanını seçim iptal edilsin. ALLAH RAHMET EYLESİN. Karaman'da Ak parti bitti. Sayın CUMHURBAŞKANIM, SESİMİZİ DUY.”diyerek isyan etti. 

Şu aşamada elinden bir şeyin gelmedi mesajını veren ve partilileri sakinleştirmeye çalışan Ak Parti Milletvekili Selman Oğuzhan Eser de;

“Bizim sizin inancınızdan ve dava adamlığınızdan hiçbir şüphemiz yok. Liste çıkar çıkmaz bir şey diyemem. Belki 5, 10 liste çıkar ama bizim arzu ettiğimiz şey burada hepimiz aynı evde yaşayan kardeşleriz. Ne olursa olsun hepinizle beraber bizler bugünlere sizinle toz yuttuk, süründük. Hepiniz hakkınızı helal edin. Benim koltukla ilgili bir kaygım yok sizler biliyorsunuz. Onun için böyle şeyleri bizler arzu etmeyiz. Üzgünüz. Allah doğrularla beraber merak etmeyin.  Bizler de doğru bildiğimiz yolda inşallah sizlerle yürümeye devam edeceğiz." diyerek sakinleştirmeye çalıştı.

Kongrede seçim süreci, güvenlik tedbirleri kapsamında devam etti.
 

ak parti kongre i̇lçe karaman haber demokrasi olay seçim