AGNO nedir?

Her öğrencinin dönem sonu olduğunda merakla beklediği sonuç olan AGNO aslında onun dönem içerisindeki başarısı ile alakalı olan ortalamasıdır. Her ders sonunda elde ettiği başarıyı hesaplamak ve totalde görmek de her yüksek okul öğrencisini heyecanlandırır.

Ağırlıklı Genel Not Ortalaması anlamına gelen AGNO hesaplaması sonucunda öğrencinin dönemi tamamlayıp, tamamlamadığı belirli olur. Bu sebeple de oldukça önemlidir. Peki AGNO nedir ve nasıl hesaplanır? Konu hakkında detaylı bilgiyi sizinle paylaştık.

AGNO nedir?

Üniversitelerde genellikle de yüksek öğretim dahilindeki tüm programlarda 100 üzerinden almış olduğunuz tüm notlar harf notlarına dönüşmektedir. Dönem sonu geldiğinde eğer ki bir yüksek okulda veya fakültede öğrenci iseniz not ortalamanızın ne olduğunu merak edersiniz. Hangi dersten başarılı bir şekilde ayrıldığınızı ve hangisinde ise başarılı olamadığınızı merak edip hesaplama girişiminde bulunabilirsiniz. İşte bu hesaplamayı açılımı Ağırlıklı Genel Not Ortalaması olan AGNO hesaplaması ile yapabilirsiniz. Genellikle hızlı ve kolay bir şekilde sonuç ekranının görünmesini sağlayan bu sistem sayesinde doğru sonuca ulaşmak çok kolaydır. Aynı zamanda AGNO hesaplama bir üst yarıyıldan ders alınıp alınmayacağının tespiti için de önemlidir. Mezuniyet durumu için de önemlilik arz eden bu uygulama sayesinde öğrenciler artık mezun olup iş hayatına başlangıç yapabileceğini önceden öğrenebilmektedir.