10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında yurt genelinde olduğu gibi İlimizde de törenlerle anıldı.

Çelenk Sunma Töreni’nin ardından Kültür ve Kongre Merkezinde program devam etti.
 
 Programa Valimiz Sayın Süleyman Elban , Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, protokol üyeleri, daire ve okul müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
 Program kapsamında Valimiz Sayın Süleyman Elban , ilk olarak resim sergisinin açılışını yaptı ve resim sergisini gezdi.
 
 Kültür Merkezindeki program ise Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından  öğrenciler ve öğretmenler gün ile ilgili şiirler okudu. Buradaki anma programı,  öğrencilerin “Atatürk” konulu Oratoryoyu seslendirmeleri ve tiyatro gösterisi ile sona erdi.
 
 Daha sonra İlkokul, Ortaokul ve Liseler arası Kompozisyon ve Şiir dalında yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 
 Vali Elban , etkinliği sunan öğrencilere ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.