Ağrı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Program, Abide Meydanı’nda Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
 
 Kültür ve Kongre Merkezinde devam eden 24 Kasım Öğretmenler Günü programına Valimiz Sayın Süleyman Elban, Ağrı Ak Parti Milletvekili Ekrem Çelebi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile eğitimciler ve öğrenciler katıldı.
 
 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program,  günün anlam ve önemine dair konuşmaları devam etti.
 
 Programda bir konuşma yapan Vali Elban ise “ Bizler millet olarak öğretmenlerin bize bir şeyler öğreten öğreticinin kıymetini çok iyi bilen bir kültürden geliyoruz. O dur ki ancak cihan padişahlarına dur diyebilen sadece ve sadece öğretmenlerin olabildiği bir kültürden geliyoruz. Biz öğretmenlik mesleğinin kıymetini iliklerine kadar anlamış ve bilmiş bir milletiz. Bütün bunlarda çok değerli öğretmenlerimize olabildiğince, bu onurun yanı sıra çokta fazla sorumluluk yüklemekte. Çünkü konuşurken sizler bizler, hep gelecek nesillerin sizlere emanet olduğunu sizlerin onları şekillendireceğini söylüyoruz. Bu bir millet tarafından toplumun bir kesimine bir meslek grubuna yüklenmiş bence çok ağır yüktür. Başta Gazi Mustafa Kemal Başöğretmen olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anarken hayattaki tüm öğretmenlerimize de uzun ömürler ve başarılar diliyorum’’ dedi.
 
 Programda daha sonra öğrenciler şiirlerini seslendirdi, öğretmen mesleğini konu alan bir tiyatro ve müzikal gösteri yapıldı. Ardından da mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler yemin etti.
 
 Kutlama Programı, uzun yıllar feragat ve fedakârlıkla hizmet vererek emekli olan öğretmenlere, hizmet şeref belgelerini; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Valimiz Sayın Süleyman Elban’ın takdim etmesiyle son buldu.