Ahilik Haftası Kutlandı

Manisa'da, 14-20 Eylül Ahilik Haftası kutlama programları, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törenle devam eden kutlama programında, yılın ahisi seçilen Sabit Çoban'a şed kuşatıldı

14-20 Eylül Ahilik Haftası kutlama programları protokol eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Ahilik Haftası kutlama programı Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (MESOB) Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, askeri erkan, emniyet teşkilatı, siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin çelengi Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na sunuldu.

Ahilik Haftasını Kutladılar

Törende sırasıyla konuşma yapan Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Ahilik Haftasının başta esnaf ve sanatkârlar olmak üzere tüm toplumumuza hayırlar getirmesini temenni etti.

Sabit Çoban Yılın Ahisi Seçildi

Konuşmaların ardından yılın çırağı, yılın kalfası ve yılın ahisi seçildi. Törende yılını ahisi seçilen 49 yıldır nalbantlık yapan 74 yaşındaki Sabit Çoban'a MESOB Başkanı Geriter ve Vali Karadeniz tarafından şed kuşatıldı. Bunun yanı sıra Yılın Kalfası Seçilen Uğur Güler ve Yılın Çırağı seçilen Hilal Akbaş'a ödülleri verildi.

manisa hava durumu manisa manisa haber manisa celal bayar üniversitesi manisa ilçeleri