AİLE İNCELEME TALEP ETTİ

Karaman'da geçtiğimiz hafta Özel Selçuklu Hastanesine çocuğunu tedavi ettirmek isteyen bir babanın ifadeleri Karaman kamuoyunda şok etkisi yarattı.

HASTA YAKINI; “HASTANE TEDBİRSİZ DAVRANDI, KORONAYA YAKALANAN DOKTOR HASTALARI RİSKE ATTI”

İddiaya göre 18 Ağustos 2020 tarihinde Özel Selçuklu Hastanesinde yaşanan bir olayda, rahatsızlanan çocuğunu muayene ettirmek isteyen bir aile, tedavi sonrası Karaman İl Sağlık Müdürlüğünden gelen uyarı ile şok oldu.

Kendilerinin 14 gün evde karantina olunması gerektiği yönünde uyarı alan aile, gerçeği öğrenince şok oldu. Muayene eden doktorun Korona virüsüne yakalandığını ve test sonuçlarının pozitif çıktığını öğrendiğini belirten aile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Muhammet K. Ş, adlı doktorun tedavi ederken herhangi bir maske, eldiven gibi koruyucu olmadan muayeneyi gerçekleştirdiğini iddia etti.

AİLE İNCELEME TALEP ETTİ

Olayı yaşayan aileden baba Özgür U, sosyal medya hesabından yetkililere seslendi. Karantinaya maruz kalarak mağdur olduklarını ifade eden baba Özgür U;

“18 Ağustos’ta çocuğumun rahatsızlığından dolayı Özel Karaman Selçuklu Hastanesine müraacat ederek 11.30'da randevu alarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Muhammet K. Ş, adlı doktora tedavi oldu.
Tedavi ederken doktor herhangi bir maske, eldiven gibi koruyucu olmadan muayeneyi gerçekleştirdi.
Kalça çıkıklığı olabilme şüphesi ile Akciğer filmi, ultrasyon yaptırmamı istediler. Ultrasyon ve akciğer filmi çektirdikten sonra muayenemizi olduk ve sonrasında hastaneden ayrıldık. Doktor tarafından tarafımıza reçete yazıldı.

Evimize gelmeden önce ilaç ve reçetede yazılan buhar makinesini aldık. Bugün itibari ile İl Sağlık Müdürlüğü'nden aranmamız üzerine çocuğumu tedavi eden Muhammet K. Ş'in Covid 19 testinin pozitif çıktığını ve 14 gün evde karantinada kalmamız gerektiği söylendi.,

Hastanenin tedbirsizliği, doktorun eldiven ve maske takmadan tedavi etmesi herkesi riske atmıştır. Sağlık Müdürlüğünden gerekli incelemelerin yapılmasını talep ediyoruz.”dedi.
 
 
 

hastane karaman corona virüs sağlık