AK PARTİ'DE REVİZYON TRAFİĞİ TABANI MUTLU ETMİYOR

Hükümetin Karaman teşkilat yapılanmasında son yıllarda süregelen istikrar sorunu, gözlerden kaçmıyor.

KARAMAN AK PARTİ’DE İSTİKRAR SORUNU !

AK PARTİ’DE REVİZYON TRAFİĞİ TABANI MUTLU ETMİYOR


Ülkeye ve millete hizmet için yola çıkan AK Parti’nin, kuruluşunun 20. iktidarının ise 19. yılında süregelen kongreleri tamamlandı.

Hükümetin Karaman teşkilat yapılanmasında son yıllarda süregelen istikrar sorunu ise gözlerden kaçmadı.

Ak Parti Karaman Teşkilatı, özellikle 2015 yılından bugüne Genel Merkez tarafından gözlenen revizyon trafiği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Ak Parti içinde yaşanan çözülme, Karaman’da partizanları da mutlu etmiyor.

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını kaybeden Ak Parti Karaman Teşkilatında, seçimlerin ardından Mehmet Er’in istifası ile boşalan koltuğa Ak Parti Genel Merkez tarafından Abidin Çağlayan ve Merkez İlçe Başkanlığı görevine de Feyzullah Tunç atanmıştı.

İl ve İlçe Başkanlarının atanması ile oluşturulan yeni teşkilatta 2020 Eylül ayında yapılan Merkez İlçe Seçimleri yine Genel Merkez tarafından tek aday listesi ile oluşturulurken, Feyzullah Tunç görev sürecini uzatmıştı. 
Ak Parti’de kongreler uzun yıllardır coşku heyecan ve bayram havasında yaşanırken, Ak Parti Karaman Merkez İlçe Kongresi bunun aksine sancılı bir seçimle kayıtlara geçmişti. 

İSTİFALAR VE ATAMA

Kongrenin ardından 4 ay sonra Karaman Ak Parti’de istifalar peş peşe geldi. AKP Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, AKP Karaman İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Koca ve AKP Karaman İl Yönetim Kurulu üyesi M. Fatih Sevim görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. İstifalarının neden olduğu iddiası ise Ak Parti’de Mustafa Kale’den boşalan Gençlik Kolları Başkanlığı seçimleri için adaylık sürecinde Milletvekillerinin isteği üzerine Mahmut Sami Koçak’ın Genel Merkez tarafından aday gösterilmesi oldu. Bu sürecin ardından istifaların geldiği öğrenildi. Yine yaşanan bu sürecin ardından Ak Parti Karaman Teşkilatı ile Milletvekilleri arasında uzlaşma olmadığı gözlendi. 

Geçtiğimiz Eylül ayında Ak Parti Karaman Merkez İlçe Teşkilatının olaylı geçen 7'nci Olağan Kongresi'nde yeniden başkan seçilen Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç istifasını sosyal medya hesabından duyurmuş ve;  “AK Parti Genel Merkezimizin tensipleriyle Ekim 2019 tarihinden bugüne kadar büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Karaman AK Parti Merkez ilçe başkanlığı görevinden bugün itibarıyla ayrılmış bulunmaktayım” demişti.

Şubat ayının ortasında da Ak Parti Genel Merkez tarafından bu göreve Karaman’da avukatlık yapan Murat Öztürk atandı.

Bu durum Ak Parti’de Karaman’da görev yapacak isimlerin de istikrarlı bir hizmeti yürütemediklerini gözler önüne serdi. 

Uzun yıllardır Karaman’da Ak Parti’de yöneticilerin merkez yapılanmasındaki istikrarlı pozisyonları da dönem dönem sekteye uğramış oldu. Parti tabanı Karaman’da bu durumu hoş karşılamazken, partinin gerek revizyon süreci ve istikrarlı yapılanması da sürekli sorgulanır oldu.
 

ak parti karaman haber siyaset teşkilat