AK PARTİ, KARAMAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI TANITTI: MEVLÜT AKGÜN

AK Parti, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde hazırlıklarını sürdürürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında Karaman'ın belediye başkanı adayını açıkladı. Saat 14.00 itibarıyla ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleşen AK Parti ikinci aday tanıtım toplantısı, büyük bir katılım ve heyecanla gerçekleşti.

Toplantıya, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, İl Başkanı Av. Murat Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yavuz gibi önemli isimler katıldı. AK Parti, Ankara'daki toplantıda 48 ilin belediye başkan adayını açıkladı, bu kapsamda Karaman'ın adayı da tanıtıldı.

AK Parti'nin Karaman Belediye Başkan Adayı, Türk hukukçu ve siyasetçi Mevlüt Akgün oldu. 10 Ekim 1966 tarihinde Karaman'ın merkez köylerinden Çatak'ta doğan Akgün, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni başarıyla tamamladı. Mevlüt Akgün, mezuniyetinin ardından serbest avukatlık yaparak önemli görevlerde bulundu. Karaman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Karaman Belediye Meclis Üyeliği gibi görevleri üstlenen Akgün, 22. dönemden itibaren TBMM'de Karaman Milletvekili olarak görev aldı. Akgün, 22. 23. ve 24. dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevini üstlendi.

Evli ve üç çocuk babası olan Mevlüt Akgün'ün, Karaman'a katkı sağlamak adına önemli projelerle seçim kampanyasına çıkması bekleniyor. AK Parti, Karaman'da Mevlüt Akgün liderliğinde yerel seçimlere güçlü bir kadroyla gireceğini açıklarken, Akgün'ün tecrübeli siyasi kariyeriyle Karamanlılara hizmet etmeye adanmış olduğu belirtildi.



karaman haber karaman habercisi karaman haber siteleri karaman haber - son dakika trafik kazası karaman haber ajans