Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 99. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 99. yıl dönümü, Anıtkabir'de düzenlenen törenle başladı.

Tören, saat 10.00'da devlet erkânının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı. Korteje, Ankara Valisi Sayın Vasip Şahin, Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, bölge ve il müdürleri, seğmenler ile öğrenciler katıldı.

Vali Vasip Şahin tarafından Atatürk'ün mozolesine çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Vali Vasip Şahin, burada Anıtkabir Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, 

Mili Mücadele’yi başlatmak üzere, Ankara'ya gelişinizin 99. yıl dönümünde, modern Türkiye’nin başkentinin il yöneticileri olarak huzurlarınızdayız.

Dikmen sırtlarına adım attığınız gün, önderliğinizde başlatılan Milli Mücadele’nin sevk ve idare merkezi olma konumuyla, aziz milletimizin geleceğe yürüyüşünde tarihî bir misyon üstlenmiş olan Ankara, stratejik kararların alınmasına, devletin temel kurumlarının teşkiline ve Cumhuriyet'in ilanına ev sahipliği yapmıştır. 

Bu onuru layıkıyla ve hakkıyla taşıyan Başkent Ankara, geçen zaman zarfında ülkemizin ve milletimizin büyüklüğüne yakışır bir ilerleme göstermiş, hepimizi gururlandıran modern bir çehreye kavuşmuş, dünyanın sayılı başkentleri arasında yerini almıştır.

Birlik ve beraberlik ruhuyla, Milli Mücadele’de hiç tereddüt etmeden yanınızda yer alan Ankaralılar, bugün de vatanımızı ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücüyle çalışma azim ve kararlılığındadır.

Ruhunuz şad olsun.”