Nezaket Atasoy'dan Hollanda'ya sert tepki

Sanayici İş Kadınları ve İşadamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Hollanda'ya sert tepki gösterdi.

Sanayici İş Kadınları ve İşadamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Hollanda’ya sert tepki gösterdi.

Sanayici İş Kadınları ve İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Hollanda hükümetinin tavrını sert bir şekilde eleştirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik yapılanları şiddetle kınadığını ifade eden Atasoy, “Ben bir kadın olarak, her şeyden önce bir kadın bakana karşı tehdide varan konuşmaları izlerken utandım. Özgürlükler ülkesi olarak kendilerini her fırsatta ön plana atan Hollanda’nın, özgürlük konusunda sınıfta kaldığını tüm dünya izledi” dedi.

Yaşanan olayların ardından Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin aldığı kararların arkasında olduklarını ifade eden Nezaket Emine Atasoy, “Bu olay Türk milletinin gücünü gösteriyor. Adeta Avrupa ülkeleri Türkiye’den korkuyor. Korktukları için bu engellemeler ile ülkemiz karşı karşıya kalabiliyor. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bizde iş kadınları ve iş adamları olarak, Hollanda’da insanlık dışı muamele gören gurbetçilerimizin ve bu ülkenin meşru bir kadın bakanının yaşadıklarına şiddetle tepki gösteriyoruz. SANKON olarak ne gerekiyorsa biz yapmaya hazırız” diye konuştu.

15 Temmuz gecesi milli iradenin ne kadar güçlü olduğunu Avrupa ülkelerinin gördüğünü söyleyen Atasoy, “O gece milleti tankla, tüfekle yıldıramayanlar, iki tane köpek ile mi bu milleti yıldıracaklar. Nazizm yanlı bu uygulamalar tasvip edilemez. Faşist, İslam’a yönelik davranışlar, bizleri daha da çok birbirine bağlayacaktır. Bu vesile ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başta olmak üzere, Hollanda polisinin şiddet uyguladığı Türk vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” dedi.