Kepez Kaymakamı Özgödek, oda başkanlarıyla buluştu

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından düzenlenen 'Kaymakam ve Oda Başkanları Buluşması'na Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İlçe Emniyet Müdürü İlker Eşki ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural...

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından düzenlenen ‘Kaymakam ve Oda Başkanları Buluşması’na Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İlçe Emniyet Müdürü İlker Eşki ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural katıldı.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere başkanlığında düzenlenen ‘Kaymakam ve Oda Başkanları Buluşması’na Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İlçe Emniyet Müdürü İlker Eşki ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural katıldı. Kaymakam ve Oda Başkanları Buluşması’nda AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Antalya ilimizi yöneten idarecilerimizi oda başkanlarımızla düzenli olarak buluşturuyoruz. Esnaf ve Sanatkârlarımızın sorunları bizzat idarecilere bu programda aktarılarak çözüm noktasında bilgi alış verişinde bulunuluyor. Genel anlamda sorunlar bu toplantılarda çözüme kavuşuyor. Antalya ilinde birliğimize bağlı toplamda 75 odamız ve 75 bin de üyemiz mevcuttur. Esnaflarımızın en fazla iç içe bulunduğu yer Kepez ilçemizdir. Bizler her zaman esnaf ve sanatkârlarımızın yanında yer alarak onların sorunlarına çözüm noktasında elimizden geleni yapmaktayız. Bugün burada Kepez ilçemizin değişimini ana hatlarıyla ele alacağız. Başkanlarımızın sorunlarını çözümler üreteceğiz. Genel itibariyle değişen ve gelişen Kepez’e hep birlikte şahitlik ediyoruz” dedi.

Özgödek: “Yapılan yatırımlar Kepez’i daha ileriye taşıyor”

Kepez ilçesiyle ilgili genel değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek, “Esnaf ve Sanatkârlarımızın sorunları diyalog ile çözüme kavuşturulur. Kepez ilçesi malumu üzere ilimizin en büyük ilçesi konumundadır. Bugün itibari ile ilçemizin nüfusu 508 bin 113’tür. Antalya’ya göç eden nüfusun büyük bir bölümünü Kepez ilçemiz evsahipliği yapıyor. Tarım noktasında Kepez İlçemiz Türkiye genelinde ilçeler arasında 7. Sırada yer alıyor. Özellikle kesme çiçekçilik noktasında ilk sırada yer alıyoruz. Ülkemizde ki kesme çiçekçilik üretiminin yüzde 35’ini ilçemiz karışılıyor. İlçemize, Sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanımızın iştirakleriyle Kepez Devlet Hastanemiz hizmete girecektir. Yeni yatırımlar ile birlikte ilçemizin daha da gelişeceğine ve değişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Eşki: “Kepez, Emniyette”

Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Eşki, “Kepez ilçemiz her geçen gün değişiyor, bunun bizler olduğu gibi vatandaşlarımızda farkındalar. 2010 yılında ilçemizde sadece Sanayi Karakolu varken şuanda Hal, Altınova ve kısmet olursa da yakın zamanda Varsak Karakolu hizmete girecektir. Tabi bunlar ihtiyaç çerçevesinde hizmete açılıyor, ayrıca geleceğe de yatırım olarak görüle bilinir. Emniyet ve güvenlik anlamında Kepez ilçemiz standartların üzerindedir” diye konuştu.

Vural: “Ciddi anlamda öğretmen açığımız var”

Eğitim açısından Kepez İlçeyi değerlendiren Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, “İlçemizde yaklaşık 100 bin öğrencimiz bulunuyor. Anaokulu düzeyinde yaklaşık 8 bin öğrencimiz mevcuttur. Okullaşma oranı ise ilçemizde yüzde 98’dir. Bu rakamlar bizler için geleceğimiz için umut vericidir. Çocuklarını Anaokullarına gönderen aile sayılarımız oldukça yüksektir. Eğitimlerimizin daha nitelikli olabilmesi için şuanda 303 dersliğe ihtiyacımız var, ayrıca 780 tane de öğretmen açığımız bulunmakta. Bu rakam oldukça yüksek ve ciddi bizler bu açıkları kapatmak için ek dersleri öne çıkartıyoruz. KPSS sınavları yaklaştığında öğretmenlerimiz doğal olarak sınavlara hazırlanmak için hakları olarak görevlerini bırakıyorlar. Bu durumda bizleri zor durumda bırakıyor. Ayrıca çıraklık eğitim anlamında en çok eğitim veren ilçemiz Kepez’dir” dedi.

Program sonrasında AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Eşki ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’a plaket takdiminde bulundu.