KONGRE TURİZMİ İVME KAZANIYOR

Antalya Kongre Bürosu tarafından 2019 yılı için hazırlanan 'Meeting Incentive Planner Guide' Katalog Tanıtım Toplantısı, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında düzenlendi.

Toplantıya Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Kongre Bürosu Başkanı Davut Çetin, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı ve Antalya Kongre Bürosu Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege ve diğer kurum yetkilileri katıldı.

Toplantıda Antalya Kongre Bürosu’nun 2019 yılı için hazırladığı ‘Meeting Incentive Planner Guide’ kataloğunun lansmanı yapılırken, 20-22 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye’nin en büyük kongre fuarı Ace of MICE’ da ilk kez Antalya destinasyonu hakkında da bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, “Turizm olarak çok iyi bir 2018 yılı geçirdik. Turizmde çalışan her kesimin para kazandığı bir sezonu kapattık. Turizmde rakamlar büyüyor. Bütün zamanların rekoru geldi ama bizim hala sezonu uzatmak, turizmi 12 aya yaymak, alternatif turizm dallarında turizmi çeşitlendirmenin derdindeyiz. Yani en iyiye ulaşmak istiyoruz” dedi.

ÖLÜ SEZON KONGRE TURİZMİYLE CANLANACAK
Antalya’da turizmi 12 aya yayma politikalarının en önemli ayağının Kongre turizmi olduğuna dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, “ Kongreler geç son baharda dediğimiz kasım ayında başlayıp, mart ayına kadar sürüyor. Kongre turizminde şehrimize gelen profil, alanlarında ki en iyi isimler oluyor. Yani çok nitelikli bir kitleyi ağırlamış oluyoruz. Bu müthiş bir tanıtım oluyor. Bizim ölü sezon dediğimiz turizm sezonumuzu genişletecek ilaçlardan bir tanesi hatta en önemlisi kongre turizmidir. Bundan sonrada sağlık ve spor turizmi geliyor. Bizim tüm turizm dalları için alt yapılarımız hazır” ifadelerini kullandı.

Kongre turizminin gelişmesi için sektörde yer alan herkesin yoğun emeğine ve çalışmasına ihtiyaç olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Hep birlikte çok çalışmamız lazım. Turizmi 12 aya yaymak ve hedeflediğimiz yüksek gelire ulaşmak için alternatif turizm dallarına gereken önemi vermeliyiz. Antalya bu konuda çok iyi, Antalya alt yapılarıyla buna hazır. Dünyanın en iyi kongrelerine ve organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek konumdayız. Bunu tüm dünyaya göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından ATSO Başkanı Davut Çetin ve ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Vali Münir Karaloğlu’na plaket takdiminde bulundu.