Antalyasporlu Futbolcu Sagiv Jehezkel'den İsrail'e Destek: Skandal Gol Sevinci Tepki Çekti, Gözaltına Alındı

Antalyaspor-Trabzonspor maçında İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in attığı golden sonra yaşadığı sevinç, büyük tepkilere neden oldu.

28 yaşındaki futbolcu, el bileğinde 7 Ekim 2023 tarihini ve davut yıldızını göstererek İsrail'in Gazze'deki operasyonlarına destek verdi. Bu olayın ardından sosyal medyada ve taraftarlar arasında büyük bir tepki dalgası oluştu.

Antalyaspor yönetimi, Jehezkel'in hareketini milli değerlere aykırı bulduğunu belirterek futbolcuyu kadro dışı bıraktı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68. dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir" denildi.

Bu skandal olayın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Soykırımcı İsrail'in propagandasını yapan Jehezkel, gözaltına alındı.

Olay, futbolun ötesinde ulusal ve uluslararası düzeyde geniş yankı bulurken, futbolcuların siyasi görüşlerini sahada sergileme konusundaki tartışmaları da tekrar gündeme getirdi.

israilli futbolcu israilli futbolcu ne yaptı israilli futbolcunun kolunda ne yazıyor israilli futbolcu kadro dışı israilli futbolcunun bileğinde ne yazıyor