Ardahan'ın işgalden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Valilik binası önünde ki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Kongre Caddesinde devam etti. Burada ki törene Vali Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, öğrenciler, vatandaşlar ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Bilmez, Milletvekili Yılmaz,  Tugay Komutanı Kaymaz ve Belediye Başkanı Köksoy'un halkı selamlamasının ardından törende öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu ve çeşitli yarışmalarda başarı elde eden öğrencilere ödülleri verildi.
 

Törende ki konuşmasında, Ardahan ve bölgenin kurtuluşu için eşsiz bir mücadele verildiğini, aynı mücadelenin benzerinin bugün Afrin'de sürdürüldüğünü söyleyen Köksoy, “Vatanın bölünmez bütünlüğü için verilen mücadelenin tarihi mücadele verilmektedir. Bugün Afrin'de olduğu gibi PKK, FETÖ ve benzeri taşeron örgütlere karşı da verilen mücadelede kahraman askerin her zaman yanındayız" dedi.
 

Kongre Caddesindeki törenin ardından protokol ve katılımcılar, 1977-78 Osmanlı-Rus savaşı zamanında dolduruldukları camide yakılarak şehit edilen Türkleri anmak üzere Halilefendi Mahallesinde ki Yanık Cami'ye kadar yürüdüler. Yürüyüşe Erzurum’dan gelen Büyük Şehir Belediyesi Mehteran Birliği ve Ardahanlı Rahvan Atlılar da eşlik etti. Yanık Cami anıtında son bulan yürüyüşün ardından dua edilerek, şehitler anıldı. 

Kutlamalar çerçevesinde, Ardahan Üniversitesi Tarih bölümü Öğretim Üyeleri tarafından, “Dünden bu güne Ardahan” konulu söyleşi programı düzenlendi.
 

KONSER VERİLDİ
 

Gün boyu süren kutlamaların ardından akşam da kurtuluşun 97’nci yıl dönümü anısına Kazım Karabekir Spor Salonunda, Erzurum Büyük Şehir Belediyesinin Mehteran Birliği ile Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Korosu konser verdi.
 

Vali Mehmet Emin Bilmez, Garnizon Komutanı Hasan Kaymaz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy  ile protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı konserde Ardahan Belediyesi Halk Oyunları ekibi de gösteri sundu.