Bakan Arslan: "gururumuz o ki ülkenin her yerine, iç sulara denizciliği getiriyoruz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, Çıldır Gölü'nde ilk defa düzenlenen Kabotaj ve Denizcilik Bayramı etkinliklerine katıldı.

Bakan Arslan, Çıldır Gölü iskelesinin açılışını yaptı, “UDHB ARDAHAN” teknesinin teslimini gerçekleştirdi.

Yurt içinden çok sayıda su sporcusunun katılımıyla, yelken ve kano yarışlarının düzenlendiği etkinlikte konuşan Bakan Arslan, "Kars Kalesi'ni biz biliyoruz da gelen misafirlerin de bilmesi lazım. Ardahan'ın bir Şeytan Kalesi var. Doğrusu ben bile niye bu kadar geç keşfettim diye hayıflanıyordum. Onu gelip dostların görmesi lazım ve yine Kura Nehri'ni görmesi lazım. Ani'yi görmesi lazım, Sarıkamış'ı görmesi lazım. Daha da önemlisi Ebul Hasan Harakani'nin manevi hamilik ettiği inanç ve kültür turizmi açısından çok değerlere sahibiz. Değerli misafirlerimizin gelip bunları görmesi lazım. Bunları görmesi lazım da gelmek için yol lazım, demiryolu lazım, havalimanı lazım, karayolu lazım ve de daha da önemlisi şehirlerin yaşanabilir olması lazım. İşte tamda bizim milletvekili arkadaşlarla, valilerimizle, belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla, kaymakamlarımızla yapmaya çalıştığımız bu. Misafirlerimizi ağırlayabilmek adına, değerlerimizi onlara gösterebilmek adına Ardahan'ın, Kars'ın kalkınması, imar edilmesi ve mamur edilmesi için çalışıyoruz. Bu konuda çok mesafe aldık. Biliyoruz ki daha almamız gereken mesafeler var. Artık Kars, Ardahan bölünmüş yollarla Gürcistan'a, Karadeniz'e, Akdeniz'e, Nahçıvan'a, ülkemizin batısına erişilebilir hale geldi. Kars'a kadar gelen demiryolunun hızlı tren haline gelmesi, buradan da Orta Asya'ya gidebilmesi adına Bakü-Tiflis-Kars dahil, Kars Lojistik Merkezi dahil demiryoluna sahip hale geldik. Geldiniz Kars Havalimanı'nı gördünüz. Ülkemizin marka terminallerinden biri de Kars Harakani Havalimanı. İnşallah insanlar ülkenin neresinden çıkarsa çıksınlar 2 saatte Kars'talar, 3 saatte Ardahan'dalar. Dolayısıyla havacılıkta da çok önemli bir gelişme sağladık. Ama biliyoruz ki bütün bu projeler, bütün bu ulaştırma tünelleri, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'yi eğer deniz yoluyla, limanlar marifetiyle, denizcilik marifetiyle deniz aşırı ülkelere götürebiliyor ve o ülkeleri mesafe ne kadar uzak olursa olsun bizim komşumuz haline getirebiliyorsa anlamlı olacak” dedi.

Bakan Arslan: “gururumuz o ki ülkenin her yerine, iç sulara denizciliği getiriyoruz”

Bakan Arsan konuşmasına şöyle devam etti. “İşte son 14 yılda ülkemizin denizciliğini geliştirmek adına ciddi mesafe katettik. Gerek yasal düzenlemeler, gerek alt yapı yatırımları, gerek uluslararası arenada rekabet edebilmek adına yaptığımız uygulamalarla çok mesafe katettik. Yine iç sularımızda denizcilikle tanışması, gençlerimizin denizciliği öğrenmesi, üç tarafı deniz olan ülkede denizcilerin sadece kıyı kentlerinden değil, diğer kentlerden de çıkabilmesi adına iç sularda çok güzel, çok başarılı uygulamalar yapıyoruz. Bugün Çıldır'da yaptığımız, Kars'ta yaptığımız tam da bu ve memnuniyetimiz, gururumuz o ki ülkenin her yerine, iç sulara denizciliği getiriyoruz. Deniz sevdasını, denizi getiriyoruz. Gençlerimiz ise bu konuda hiç geri durmuyorlar."

Vali Bilmez: “Ardahan ilimizi daha huzurlu ve daha müreffeh bir seviyeye çıkaracağız.”

Vali Mehmet Emin Bilmez etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bakanlığımızın düzenlediği bu anlamlı etkinliğe hoş geldiniz. Son Valiler kararnamesiyle Ardahan’a atandım ve 3 gün önce göreve başladım. Atanmamdan dolayıbaştaSayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın BaşbakanımızaveSayın Bakanım zatıâliniznezdinde tüm Bakanlar Kurulu üyelerineşükranlarımı arz ediyorum.

İnşallah Sayın Bakanım hem talimatlarınız, hem de desteklerinizle Sayın Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, İl genel Meclisi Üyelerimiz, muhtarlarımız, Ardahan’da ve Ardahan dışında faaliyet gösteren STK temsilcilerimiz ile tüm Ardahanlı hemşehrilerimizle birlikte el ele vererek kadim serhat şehirlerinden biri olan Ardahan ilimizi daha huzurla ve daha müreffeh bir seviyeye çıkaracağız.

Sayın Bakanım, Çıldır ilçemize kazandırdığınız ve bugün bu törenle hizmete açılacak olan iskele ile İl Özel İdaremize kazandırdığınız modern tekne den dolayı Ardahan halkı adına şükranlarımı sunuyorum. İskele ve teknelerin bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan temenni ederek, tüm denizcilerimizin Kabotaj ve Deniz Bayramını kutluyorum” dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay: “Orada bir köyümüz var’ diyen bir irade ortaya koyuyoruz.”

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay da, “Bugün Ardahanımız, Karsımız ve bölgemiz için son derece güzide bir gün. Öncelikle bu günü bize nasip ettiği için Cenabı Allah’a şükür ediyorum. Bu günün gerçekleşmesinde yıllardır kafasında bulunan ve gönlünde yatanı ete kemiğe bürüyerek bizlere yaşatan birinci derece bölgemizin ve ülkemizin en başarılı bakanlarımızdan Sayın Ahmet Arslan’a teşekkür ediyorum. Bir bölgenin, ülkenin, şehrin, toprağın iki kurtuluş günü olmalı. Birisi hepimizin bildiği düşmandan kurtarmak, ikincisi ise yoksulluğun, kötülüğün ve cehaletin pençesinden kurtarmaktır. Biz millet olarak birincisi uğruna canlarımızı seve seve verirken, bugüne kadar binlerce yıl tereddüt göstermedik. Son yıllarda biz bunun şuuru ve bilincine vararak, ‘gitmesek de, görmesek de o köy bizim köyümüzdür’ türküsü yerine, ‘orada bir köyümüz var’ diyen bir irade ortaya koyuyoruz. İşte bugün onun ispatını yaşıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Arslan, UDHB Ardahan Teknesini “Anahtarını ve Teslim Belgesi”ni törenle Vali Bilmez’e verdi.

Daha sonra Çıldır Gölü’nde yapılan yelken ve kano yarışlarında dereceye giren sporculara, Bakan Arslan ve protokol üyeleri tarafındanmadalya ve kupaları verildi. Ardından Bakan Arslan ve beraberindekiler İskelelerin açılışını yaptı. Bakan Arslan ve protokol üyeleri, Çıldır Gölünde tekne ile gezinti yaptı.