Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, "Dünya Sanat Günü" kapsamında düzenlenen resim

Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, 'Dünya Sanat Günü' kapsamında düzenlenen resim çalıştayına katılmak üzere, Japonya,

Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Gürcistan’dan Anadolu Görsel Sanatlar Derneği üyeleri, İzmir Emekli Sandığı’ndan ilimize gelen ve ayrıca ARÜ’den katılan bilim insanları onuruna yemek verdi.

Verilen akşam yemeğine, Ardahan Valisi Sn. İbrahim Özefe, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan İl Genel Meclis Başkanı Taviddin Coşkun, Ardahan Belediyesi Meclis Üyeleri, Hiroşima Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hirato Namba ve eşi Eıko Namba, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Semra Çevik, Ardahan Üniversitesi (ARÜ)  Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sıdıka Arlı Süel, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Yangılar ve misafirler katıldı.

Yemekte konuşan Vali İbrahim Özefe, “Siz değerli hocalarımızı Ardahan’da misafir etmekten gurur duyuyoruz. Sanatkârlar Allah’ın seçkin kullarıdır. Muhakkak çalışmak gerekir ama o vergi yok ise doğuştan gelen kabiliyet yok ise ne kadar çalışsanız da belli bir seviyeyi aşamazsınız. Dolayısıyla şu anda beş çeşit ülkeden gelen sanatkarlar hem de akademisyenler aramızda. Sanatkarlar rafine insanlardır. Akademisyenler de ayrı rafine insanlardır. İki seçkin insanlarla bir aradayız. Ardahan’ın bu memnuniyeti yaşamasında, bu insanların sizlerle burada bulunmasından çok önemli değerler kazanacağına inanıyoruz. Buraya büyük katkılarınızın olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Gece de katılımcılara hitap eden Belediye Başkanımız Faruk Köksoy da, Hiroşima Belediyesi ve Ardahan Belediyemiz le kardeş şehir hukukunun geliştirilmesi konusuna değinerek  “Hiroşima acı çekmiş bir şehir. Bizde  özellikle on dokuzuncu yılın başından Cumhuriyetin kuruluşuna kadar yaklaşık bir asır boyunca aralıklı ve uzun süreli işgaller le birlikte acılar yaşadık.  Dolayısıyla bu acıları bizde biliyoruz. inşallah tekrarlarını yaşamamak dileğimizdir.
 
Şehrimiz ve bölgemizde Dünya barışına katkı sunmak , farkındalık oluşturmak hususunda kardeşlik hukukunu değerlendireceğiz. Elbette ki çevresel ve kültürle ilgili  projelerde ne kadar iş birliği yapabiliriz araştırması ve gayreti içinde olacağız” diye konuştu. Ayrıca bilim adamlarına ve sanatçılara Ardahan ile ilgili yaptıkarı ve yapacakları eserler için teşekkür etti.