Türk Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası, düzenlenen törenle kutlandı.

Vali İbrahim Özefe'nin, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve emniyet mensuplarını makamında kabul etmesiyle başlayan etkinlikler, valilik önündeki tören programıyla devam etti.

Emniyet Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu.

Vali İbrahim Özefe, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve emniyet mensupları katıldı.

Vali İbrahim Özefe, “Toplumun, milletin örgütlenmiş hali olan devletin en büyük fonksiyonlarından birisi kamu güvenliğini, huzur ve esenliği sağlamaktır. Devletin bu en temel fonksiyonunu, en temel görevini yerine getiren emniyet teşkilatımız, bugün gelinen noktada eğitim düzeyiyle, bilgi ve birikimiyle, mesleki tecrübesiyle ve bunların da ötesinde kahramanlık duygusuyla, fedakârlığıyla görevini hakkıyla yerine getirmektedir. Emniyet teşkilatımız, tecrübesiyle özellikle belli alanlarda ki operasyonel kapasitesiyle dünya polislerine, ileri devletlerde ki emniyet teşkilatına örnek olabilecek, onlarla yarışabilecek ve hatta onlara eğitim verecek kapasitedir. Bundan dolayı emniyet teşkilatımızı kutluyoruz. Bütün bunların ötesinde bizim milletimizin hasreti olan kahramanlık ve fedakârlık, onun bağrından doğan polislerimizde, emniyet teşkilatı mensuplarımızda da en yüksek düzeyde mevcuttur. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz 2016’da bir alçaklık yaşadık. Emniyet teşkilatı, bu alçaklığın yıllardır hedefindeydi. Ama çok şükür hızla emniyet teşkilatımız bu virüsleri ve virüs bulaşmış olanları bünyesinden ayırdı. Bu süreçte, sayı kayıplarına rağmen kapasitesinden hiçbir şey kaybetmedi, moral ve motivasyon olarak çok daha iyi bir düzeyde vazifesini sürdürdü. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var, ‘Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Polis, vicdanı olmayanların karşısındadır.’ Evet, Türk polisi, mahşeri vicdanın, bu milletin değerlerinin, bu milletin vicdanının, devletimizin, milletimizin, bayrağımızın, velhasıl bir bütün olarak sahip olduğumuz değerlerin bir yansımasıdır. Onun içindir ki 15 Temmuz gecesi o alçakların ilk hedefi Özel Harekâtımızın karargahı olmuştur. Meclisimize ve diğer kritik yerlere atılan bomba gibi Özel harekat karargahına atılan bomba da bu milletin vicdanına, bu milletin değerlerine atılan bir bomba olmuştur. Ama çok şükür ki bütün bu alçakçılıkları, polisimizin ve yüce milletimizin gayretleriyle savuşturup, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettik. Ben Polis teşkilatımızın 172’nci yıl dönümünü kutluyor, fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Şehitlerimizi, Güney Doğu’da terörle mücadele ederken şehit olan güvenlik kuvvetlerimizi, görevi başında şehit olanları rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimize de minnet duygularımı iletiyorum. Ardahan ilimiz, huzurlu bir vilayetimizdir. Bundaki en büyük pay her zaman polis teşkilatının ve devletinin, milletinin, bayrağının yanında yer alan Ardahan halkınındır. Ardahan halkına da bu vesileyle şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.


İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ise, “Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma gibi hayati görevler üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak temel amacımızdır. Ardahan Doğu Anadolu Bölgesinin en huzurlu illerinden birisidir. Burada en büyük pay şüphesiz Ardahan halkınındır. Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız güçle sağladık, yine sizlerden alacağımız destekle bu huzur ortamını devam ettireceğiz. Teşkilatımızın 172’nci kuruluş yılını kutladığımız bu özel günde devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anarken, geride kalanlarımızı minnetle anar, halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza görevlerinde başarılar dilerim” diye konuştu.