Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, İlimizi Ziyareti etti.

İlimizi ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan, Valimiz İbrahim Özefe Ardahan Milletvekilimiz Orhan Atalay ile birlikte Çıldır ilçesinde inşaat çalışmaları devam eden Aşık Şenlik Tüneli'nde incelemelerde bulundu, Posof ilçesinde ise iftar programına katıldı.

Vali İbrahim Özefe ve Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ile birlikte yapımı devam eden tünelde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Arslan, "Biz 780 bin kilometre karenin her yerinde çalışıyoruz. Bugünde Serhat ilimiz Ardahan'dayız. Çıldır ilçemizden Gürcistan'a giden Aktaş Sınır Kapısı'ndaki yolun standardını yükseltmek, virajlar ve yokuşlardan kurtarmak, özellikle kışın çetin şartlarında sürücü ve araçların burada sıkıntı yaşamaması adına bu bölgeyi bir tünelle geçiyoruz. Bu tünel 2 bin 300 metrelik iki tane tüpten oluşuyor. İki gidiş iki geliş toplam dört şerit olacak. İki tünelin toplam uzunluğu 4 bin 600 metre ve bunun bin 817 metresi bitmiş durumda. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca, tünel ile birlikte bölünmüş yol çalışmaları da devam ediyor. Aşık Şenlik Tüneli ile Ardahan'ın, Artvin'in, Kars'ın Aktaş Sınır Kapısı ile Gürcistan'a ulaşımı çok daha kolay olacak. Bu tüneli, başlangıcından bitişine düşünürseniz 2,5 yıllık sürede tamamen bitirmiş olacağız. Böylece, ulaşımda standartlarımız yükselecek, ticaretimiz büyüyecek, ülkemizin ekonomisi güçlenecek ve uluslararası yük taşımacılığı açısından da önemli bir halka tamamlanmış olacak" dedi.

İncelemelerin ardından Bakan Arslan, Vali Özefe,  AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İl Başkanı Yunus Baydar ve Ardahan Belediye Başkan Vekili Levent Yıldırım,
Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu,  Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Başkan Yardımcımız ve Özel Kalem Müdürümüz, Posof'ta Ardahan Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların  geniş katılımıyla  gerçekleştirilen iftar programına katıldı.

Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, Annesinin rahatsızlığı nedeniyle Erzurum’da olduğundan katılamadı.