Arnavutça çeviri ve Tercüme

Arnavutça, Hint-Avrupa dillerinin, Paleo-Balkan dilleri alt koluna ait bir dildir.

Arnavutça, dünya genelinde 7,5 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Arnavut dili, Arnavutluk'un resmi dilidir. Aynı zamanda Arnavutça, Kosova ve Kuzey Makedonya'da da resmi dil statüsündedir. Arnavutça çeviri ülkemizde en çok talep edilen çevirilerdendir. Arnavutça'dan tercüme yapmak için hem Arnavut alfabesini hem de Arnavutça'nın gramer kurallarını iyi bilmek gerekmektedir. Arnavut dili, diğer Hint-Avrupa dillerinden oldukça farklı bir dildir. Arnavut dili, Latin alfabesiyle yazılmaktadır. Arnavut alfabesinde toplam 36 harf vardır. Arnavutça'da Türkçe ve Arapça yüzlerce kelime vardır. Arnavutça'da Türkçe kökenli fiillerin sayısı da oldukça fazladır. Bu fiillerin bazıları birtakım ses değişikliklerine uğramıştır. Bazıları ise değişmeden Arnavutça'da yer almaktadır. Kabul, insaf, inkar, memnun, mani olmak, devam, adalet, açık, alem, alışveriş, bardak, bostan, buhar, çare, bina, vade, toz, tok, tertip, tepe, tepsi, temel, temiz gibi yüzlerce Türkçe ve Arapça kökenli kelimeler, Arnavutça'danTürkçe'ye tercüme yapmayı oldukça kolaylaştırmaktadır.

 

Çeviri Hizmetleri

 

Tercüme büromuzda Arnavut dilinde tüm çeviriler, profesyonel düzeyde yapılmaktadır. Arnavutça tıp, hukuk, teknik, nüfus cüzdanı, diploma, pasaport, edebi metinler, iş anlaşmaları, sözleşmeler, tapu belgeleri, noter onaylı yeminli tercümeler için tercüme ofisimize başvurabilirsiniz. Tercüme büromuzda Arnavutça ardıl ve simultane çeviri hizmeti de verilmektedir. Bireysel görüşmeler, seminerler, tıp kongreleri, fuarlar, iş toplantıları ve çeşitli etkinlerde tercüme büromuzdan Arnavutça ardıl veya simultane tercüme hizmeti alabilirsiniz. Tercüme büromuzda Arnavutça tercüme ücretleri, metnin konusuna göre değişmektedir. Arnavutça tercüme ücretlerimiz, metnin boşluksuz 1000 karakter sayısı ile hesaplanmaktadır. Arnavutça resmi çevirilerde ve Arnavutça noter onaylı tercümelerde fiyatlarımız belgenin sayfa sayısına göre hesaplanmaktadır. Arnavutça ardıl ve simultane çevirilerde ise ücretlerimiz, çevirinin bir saatlik süresine göre hesaplanmaktadır.

 

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.