ARTVİN'DE ''29. VERGİ HAFTASI'' KUTLANIYOR

Artvin Defterdar Vekili Muharrem Turan, '29. Vergi Haftası' dolayısıyla Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Vergi Dairesi Müdürü İsmet Kıpırtı, Gelir Müdür Vekili Anıl Lokumcu, Muhasebe Müdürü Burhan Turanlı, Personel Müdür Vekili Sevinç Özçelik, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Sibel Yılmaz Kambur ile Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Oktay Köse de hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Doğanay, vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, verginin devletin en büyük gelir kaynaklarından biri olduğunu ve kalkınmanın temelini oluşturduğunu söyledi.

Artvin Defterdar Vekili Muharrem Turan ise verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığı söyledi.

29. Vergi Haftası'nın bu yıl 26 Şubat-4 Mart arasında tüm yurtta olduğu gibi Artvin'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade eden Turan, şunları söyledi:

"Hafta kapsamında il genelinde Vergi Daireleri mükellefleri iş yerlerinde ziyaret ederek talep ve sorunlarını dinleyecek. Okullarda vergi bilincinin gelişmesi için hafta boyunca öğrencilerle vergi konulu bilgilendirmelerde bulunacağız. Üniversitemizde hafta boyunca standımız açık bulunacak. Ayrıca Defterdarlık birimlerinin tanıtımı amacıyla öğrencilerimizi kurumuza davet edeceğiz. Personele yönelik olarak takım çalışması ruhunu güçlendirici moral ve motivasyon sağlayıcı etkinlikler yapılacak. "

Hafta dolayısıyla çeşitli etkinliklerle halkı bilinçlendirmeye çalışacaklarını kaydeden Turan, ziyaretin sonunda, Vali Doğanay'a kurumlarını temsil eden kokart ve çiçek takdim etti.