ARTVİN VALİSİ DOĞANAY''DAN KÜÇÜK ASUDE'YE YARDIM ELİ

Artvin Valisi Ömer Doğanay, doğuştan ağzında damak yarığı bulunan 6 yaşındaki Asude Çakır'ın tedavisi için yardım elini uzattı.

Borçka ilçesine bağlı Tarakçılar köyünde yaşayan Esra Çakır’ın 6 yaşındaki kızı Asude Çakır, doğuştan damak yarığı hastalığı dolayısıyla sağlık sorunları yaşıyordu.

Trabzon ve İstanbul’daki hastanelerde çeşitli tarihlerde 2 kez ameliyat olmasına rağmen bir türlü sağlığına kavuşamayan küçük Asude’nin tedavisi için Vali Doğanay yardım elini uzattı.

Ailenin durumundan haberdar olan Vali Doğanay, Artvin Sağlık Müdürü İrfan Akalın’a talimat vererek, küçük kızın ameliyatının gerçekleşmesi için gerekli olan çalışmanın bir an önce yapılmasını istedi.

Borçka’dan Artvin Devlet Hastanesine getirilen küçük Asude’ye burada Borçka Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Doktoru Ahmet Kibar tarafından ameliyat edildi.

Yaklaşık iki saat süren ameliyatın ardından Dr. Ahmet Kibar, yaptığı açıklamada, çocuğun daha önce iki kez damak yarığından ameliyat edilmesine rağmen damağındaki yarığın tamamen kapanmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Küçük Asude’ye 3. kez kendisinin ameliyat ettiğini ve ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini belirterek, çocuğun kısa sağlığına kavuşacağını ümit ettiklerini ifade etti.

-ANNE ÇAKIR, “BUGÜN DÜNYANIN EN MUTLU ANNESİ BENİM”-

Küçük Asude’nin annesi Esra Çakır ise maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek,”7 yıllık evliyim. İki çocuğum var. Büyük çocuğumun doğuştan damak yarığı hastalığı var. 2 kez ameliyat olmasına rağmen iyileşemedi. Yedikleri ve içtikleri çocuğumun burnundan geliyor. Geçtiğimiz günlerde Artvin Valimiz Ömer Doğanay bizlerin durumundan haberdar olmuş. Bizleri aradı ve kızımın tedavisini için gerekli ameliyatı yaptıracağını söyledi. Önceki gün Borçka’dan Artvin’e geldik. Hastanede gerekli muayeneleri yapıldı ve dün iki saat süren bir ameliyat geçirdi. Doktorumuz ameliyatın iyi geçtiğini ve kısa sürede kızımın sağlığına kavuşacağını söyledi. Bugün dünyanın en mutlu annesi benim. Buradan bizlere maddi ve manevi desteği bulunan Sayın Valimize, doktorlarımıza ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Rabbim devletimize, hükümetimize ve milletimize bir zeval vermesin.” dedi.

Anne Çakır, yılladır İstanbul’da inşaatlarda çalışarak evinin geçimini sağlayan eşinin Borçka’da veya Artvin’de bir işe yerleştirilmesi konusunda Vali Doğanay’dan yardım istedi.

Küçük çocuğa yardı elini uzatan Vali Doğanay ise, devlet olarak her zaman yardıma muhtaç vatandaşların hizmetinde olduklarını söyledi.