BAKAN AHMET ARSLAN ve OSMAN AŞKIN BAK, BAŞKAN KOCATEPE'Yİ ZİYARET ETTİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Artvin-Rize Hava Limanı inşaasını, Hopa'da yapılan Balıkçı Barınağını yerinde incelemelerde bulunarak, Can Kurtaran Tünelinin trafiğe açılışını yaptıktan sonra Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi makamında ziyarette bulundular.

Bakan Ahmet Arslan ve Dr. Osman Aşkın Bak’ı, Belediye Başkanlığı önünde Başkan Kocatepe, Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Aydemir Akköy,  Zafer İnce,  Birim amirleri ve zabıta ekipleri karşıladı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, komşumuz olan bakanları karşılamanın verdiği heyecanı dile getirerek Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ı makamda ağırlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Kocatepe, ”Artvin’imiz için tarihi bir gün elhamdülillah ki yıllardır hayalini kurduğumuz büyük çalışmanın açılışını yapmak bu şehrin belediye başkanı olarak bize düştü. 50 yıl bu tünelin açılmasına gıkı çıkmayanların 50 gün geç açıldı diye dünya meselesi haline getirdiler. Laf değil icraat yapan hükümetimize, bakanlarımıza, vekilimiz İsrafil abimize şehrin belediye başkanı olarak teşekkür ediyorum. 35 milyonluk bir deniz taşımacılığı ki Hopa Limanına 125 büyük tekne yanaşması hava taşımacılığı Rize Artvin havaalanı, açıkcası kara, hava ve deniz taşımacılığının aynı günde 3 dev işin temelinin atılmasına şükrediyorum şehrimiz yolun bittiği yerdi artık yolun geçtiği yer oluyor. Şunları isteriz bunları isteriz noktasında değiliz zaten biz her şeyi paylaşıyoruz. Kara Yolları şehrin girişine bir köprü yapacak. Bakanımız az önce söyledi ormanlı köyünden Artvin’imize bir çevre yolunun geçmesi şehrimizin büyümesi adına da onur verici bir durum olur. AVM’nin önüne bir üst geçit planımız var onu da bölge müdürümüz ile çözüyoruz söylemeye gerek yok. Turizm ve eğitimde gelecekte arayan bir şehrin en çokta spor turizmde kaynaklanan hareketliliğe motivasyona ihtiyacı var. İki komşu bakanımızı şehrimizde ağırlamak bizim için onurların en büyüğüdür. Sayn cumhurbaşkanımız, Başbakanımız devletimize bize bu güzel günleri yaşattığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak yaptığı konuşmaları şunları;

“Sayın başkanımla gençlik spordayken birlikte çalıştık. Gençlik için kendisinin projelerine destek vereceğiz Kredi Yurtlar Kurumu olarakta üniversitemizin yanına bir yurt yapıyoruz Artvin’i spor şehri yapmak için salonlarımızın bakımlarını yapıyoruz. Artvin’in hem spor da hem de turizmde gelişmesi ile alakalı can kurtaran tünelinin trafiğe açılması önemli bir olay Belediye Başkanımızın projeleri ile birlikte çalışmaya hazırız.” söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan şu ifadeleri kullandı;

“Komşuluk önemli ama 81 ili birbirinden ayırmıyoruz. Cumhurbaşkanımızın yol göstericiğinde herkese hizmet ediyoruz ama elbette ki komşu olmak buraları iyi bilmek laikiyle hizmet etmek için önemli ama biz bütün bakanlar olarak her yere hizmet ediyoruz. Değerli Belediye Başkanıma, Mllitevekilime İl Başkanıma Valime teşekkürüm var sadece burada değil Ankara’da da Artvin’in problerimlerini masaya yatırıyoruz ne yaptık bundan sonra ne yapabiliriz diye Bu konuda gerçekten güzel bir uyum var. Can kurtaran tüneli bölgeye hayırlı olsun sayın Cumhurbaşkanımızın katılımları ile de resmi açılışı yapacağız. Elbette ki denizi geçerken derede boğulacak halimiz yok Artvin için bu kadar büyük projeler yaparken kala kala üst geçite kaldıysak yaptık bitti bil başkanım. Biliyoruz çok güzel çalışmalar yürütüyorsunuz ancak bizde o çalışmalar uyum sağlamak amacıyla sizin çalışmalarla, bizim çalışmalar birbirini tamamlaması noktasında destek verdik destek vermeye de devam edeceğiz hiç şüpheniz olmasın. Halka hizmeti hakka hizmet ederek gayret ediyorsunuz bu düşence de olduğunuz için hepimizin amacı aynı gerek burada gerek Ankara’da bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada gerekli desteği vereceğiz amacımız Artvinli’nin daha kaliteli yaşamasıdır.”

Başkan Mehmet Kocatepe, Engelsiz Yaşam Kültür Sanat Merkezinde yapılan tabloları Bakan Bak ve Arslan hediye etmesiyle ziyaret son buldu.

Başkan Kocatepeyi ziyarette; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Artvin Vali Ömer Doğanay, Artvin AK Parti Milletvekili Dr. İsrafil Kışla,  Artvin AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta Bölge ve kurum müdürleri yer aldı.