BAŞKAN KOCATEPE, AK PARTİ'NİN DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINA KATILDI

AK Parti İl Yönetim Kurulu, AK Parti Milletvekili Dr. İsrafil Kışla ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Öğretmen evinde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek Artvin ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Öğretmen evinde düzenlen programa AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, AK Parti Tanıtım Medya Başkanı Yüksel Kantar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Şenol Alpaslan, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali İhsan Başar,  yanı sıra medya temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti il Başkanı Erkan Balta yaptığı konuşmada, Artvin’de yapılan yatırımlara ve maden konusuna değinerek şunları söyledi;

”Ülkemizin güvenliği için Afrin’de büyük mücadele veren ordumuz var. Dünde 8 şehidimizin olduğu acı haberi aldık bu vatan evlatlarına Allahtan rahmet oradaki yiğitlerimiz içinde güç kuvvet selamet diliyorum.

Hopa tüneli gibi Artvin’in 50 yıllık hayalini Artvin’imize kazandırdık. İlimizin her bölgesinde büyük yatırımlar kazandırıldı yada yapımı devam ediyor ya da sürecini bekliyor vakti gelince yatırım programına girecektir. Belediye seçimleri öncesinde böyle bir Artvin’e ulaşabilir miydik? Başkanımız Mehmet Bey ile o günden hayal ettiğimiz planların bile ötesine geldik.

Ülkenin ihtiyaçlarını biliyoruz o noktada elbette kendi kaynaklarımızın bu milletin hizmetine sunulmasının yanında olacağız. Biz hep şu anlayışın yanında olduk maden Artvin’e zarar verecekse biz bunun karşısında oluruz dedik. Artvin’e zarar vermeyecekse madenin yanındayız dedik. Artvin’deki yatırım ve hizmetlerin gerçek sahipleri başta milletvekilimizdir. Her işin en ince ayrıntısına kadar bilip projeleri adım adım takip eder hiçbir işin bir noktada tıkanmasına da asla müsaade etmez. Artvin artık yaşanmak için tercih edilen bir il oldu bu noktada Mehmet Bey’e teşekkür ediyorum hayal ediyor uyguluyor.” diye konuştu

AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta’dan sonra Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe  belediyenin hizmetleri ve bütçesine değinen bir konuşma gerçekleştirdi:

”Belediye olarak hepimiz hergün bu şehirde beraber yaşıyoruz milim milim metre metre büyüdüğünü belki fark etmiyoruz. Her geçen gün şehrimize misafirlerimiz geldiğin de bu şehrin büyüdüğünü, geliştiğini daha iyi anlıyoruz. Gecikmiş çalışmalarımızı adım adım yerine getiriyoruz. Bu şehri 19 milyon bütçeyle aldığımızı düşünürsek. Ben geldiğimde bütçe planlaması 21 milyondu şuanda 38 milyon planlıyoruz onuda yine 25-30’larda gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Şirket işçilerini de personel olarak düşündüğümüzde bütçesinin büyük bölümü 15 milyonu personele gidiyor. Yoldu, suydu, elektrikti, gazdı, tamirdi hesap ettiğinizde Artvin’de şuan bir mucize gerçekleşiyor. Bu bütçe ile şuanda devam eden açılışı yapılmış veya resmi açılışı yapılmamış ama kullanıma başlanan işlerimizin toplam maliyeti 87 milyon bütçemiz ise 25 milyon. Nasıl yapıyoruz hükümetin desteği ile yapıyoruz.   Genel itibari ile Karayolları Genel Müdürümüz geldi hemen AVM’nin önüne üst geçidi bir cümle ile yaptı bu bir güçtü Artvin’in 30 Mart’ta verdiği kararın şuan semerlerini Artvin toplamaya devam ediyor. 28 Kalemde 83 milyon iş bitti bitmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın bahar döneminde gelişiyle bu yapılan işlerin resmi açılışını yapacağız. İşleri yapınca ihtiyaçlar daha net ortaya çıkmaya başladı. Yolları yapınca şehrimizin otopark ihtiyacı açıkca hissedilmeye başlandı. Bu sene otopark sorununu da biran önce çözerek birde 3. Caddeye benzer bir cadde düzenlemesi daha planlıyoruz. İnşallah bu çalışmalara birlikte şahit olacağız.

Basın mensuplarının, Belediyede sendika değişimi için baskı yapılıyor mu? Sorusuna Başkan Kocatepe şu cevabı verdi;

Biz geldiğimizde arkadaşlarımızı sendika konusunda serbest bıraktık hatta benim işe aldığım işçiler bile bireysel ilişkilerle, Artvinli hemşerimizin Karadeniz’de bir sendikanın bölge temsilcisi olması gibi birazda hemşehrilik duygusunun ağır basması ile gitti o sendikanın üyesi oldu. O sendikada çok net bir şekilde Cumhuriyet Halk Parti’sinin arka bahçesi olan sendikaydı. Bende sordum Belediyeyi alan siz olsaydınız siz aldığınız işçiye git Hak-İşe üye ol der miydiniz? O gün bizde gitmeyin yada gidin demedik daha sonra hak iş geldi biz çalışma yapmak istiyoruz dediler bizde buyurun dedik şimdide o çalışma devam ediyor. İki sendikada çalışsın kim nereye gitmek istiyorsa oraya gitsin nerede mutlu olacaksa orada olsun baskı falan söz konusu değil.  Biz bu dedikoduları seçimden önce yaşadık Kocatepe geldi hepinizi işten atar dediler olmadı sendikayı kapatır dediler olmadı. Hiç kimseyi A sendikasında B sendikasını geçti diye işten atmadık atmayız ama kusura bakmayın bu bir STK mücadelesidir o sendika da diğer sendikada mücadelesini yapacak ama o sendikayı kullanarak siyaset yapmayacaklar. Bende varsa işçimindir A-B sendikası fark etmez. Ben gece 12 de temizlik işlerinde çalışan işçilerle çay içen yemek yiyen adamım kimse istismar etmesin işçi severlikse buradayım. Biz geldiğimizden beri kümülatif olarak %84 e varan zam vermişiz herkes rekabete alışsın bu kentteki sıkıntı o zaten rekabetsizlik rekabet olacak herkes kendini anlatacak.” İfadelerini kullandı

AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, İl Başkanı Balta ve Belediye Başkanı Kocatepe’nin basın mensuplarına açıklamalarının ardından Artvin’de devam eden yapımı tamamlanmış projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Dürüst bir siyaset gütmeye çalıştıklarını vurgulayan Kışla; Yedi yıldır en ufak bir konuyu istismar etmişliğimiz yoktur.  Tercihte milletindir. Hopa Tüneli de altmış yıllık bir hayalin gerçekleşmiş hali.  Geç kalmış olabilir ama hukuk diye de bir şey var. Hopa tarafının ihalesinden sonra 18 ay kamu ihale kurumunda, mahkemelerde bu süreçleri bekleyerek süre kaybettik. Bir yıl kamulaştırmalarda süre kaybettik. 14 kilometrelik tümeli 4 yıla bitirmiş olduk. Bu tip hukuki nedenlerden ötürü tünelimizi trafiğe 1 Mart itibari ile açmış olduk” ifadelerini kullandı.

Kışla, Havalimanı ile ilgili teknik bilgiler verdi

Denizin üzerine 27 metre derinliğe inşa edilen Rize- Artvin havalimanına ilişkin açıklamalarda bulunan Kışla, havalimanın Artvin’in tanıtımında büyük önem taşıdığını kaydetti.

Sizler milyon dolarlarla Artvin’imizin tanıtımını yapamazdık diyen Kışla; “O yüzden Rize- Artvin havalimanı bizler için son derece önemli bir yatırım.  29 Ekim 2020’de Rize-Artvin Havalimanı’nı hizmete sunmak istiyoruz. . Bu bölgede yaşayan insanların erişimini kolaylaştırmak. Doğa harikası bu bölgelere turistlerin çok daha hızlı pratik bir şekilde bölgeye getirebilir ve ağırlayabilir olacağız” diye konuştu.

Kışla açıklamalarına Artvin’de devam eden projeler hakkında devam ederek gazetecilerin sorularını cevaplayarak sona erdi.