VALİ DOĞANAY'DAN BÖBREK HASTASI GENÇ KADINA YARDIM ELİ

Marmara Depremi'ni yaşayan ve böbrekleri iflas eden Sevda Yıldırım, hastalığının tedavisinde kendisine yardımcı olan Vali Doğanay'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

1999 yılında Marmara Depremi'nde, Yalova'daki evleri yıkılan ve kaldıkları çadırda üşütünce böbrekleri iflas eden 28 yaşındaki Borçkalı Sevda Yıldırım, 2011 yılında erkek kardeşinin verdiği böbrekle hayata tutundu.

Geçtiğimiz günlerde Vali Doğanay’ı makamında ziyaret eden Sevda Yıldırım, çocukluk yıllarında böbrek hastalığına yakalandığını ve kardeşinin verdiği böbrekle yaşama tutunmaya çalıştığını söyledi.

Evli ve bir çocuk annesi olan Yıldırım, kirada oturduklarını ve eşinin işsiz olması nedeniyle geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek, maddi imkânsızlıklar nedeniyle böbrek nakli olduğu İstanbul’daki hastaneye gidemediğini kaydederek, Vali Doğanay’dan yardım talebinde bulundu.

Genç kadına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Doğanay, genç kadının sağlığına kavuşması için İstanbul’daki hastaneye ulaşım ve tedavi masraflarını üstelendi.

İstanbul’a giderek tedavi gördüğü hastanede rutin kontrollerini yaptıran Yıldırım, tedavi sürecinde yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle kendisine yardımcı olan Vali Doğanay’a teşekkür ziyaretinde bulunarak buket çiçek takdim etti.