VALİ DORUK, HOPA BEDENSEL ENGELLİLER DERNEĞİ'Nİ KABUL ETTİ

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Hopa Bedensel Engelliler Derneği'nin yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Hopa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı ve Yerel Ses Sanatçısı Aydoğan Yılmaz ile derneğin genel sekreteri Metin Ustabaş, Vali Doruk’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Yılmaz, makamında ziyaret ettiği Vali Doruk’a derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

2005 yılında kurulan derneğin 200 aktif üyesi bulunduğunu belirten Yılmaz,” Yaptığımız envanter çalışmalarında Hopa’da 400 engelli vatandaş yaşamaktadır. Amacımız engelli arkadaşlarımızın sağlıklı her birey gibi toplumda yer almalarını ve yaşamlarını rahatça sürdürebilecek her türlü çalışmaları yerine getirmektir. Bugüne kadar sağlık, eğitim ve kültürel alanda birçok etkinlik düzenleyerek bu kardeşlerimizin de istediklerinde her şeyi başarabileceklerini herkese gösterdik. “ dedi.

Başkan Yılmaz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Hopa’da düzenleyecekleri etkinliğe Vali Doruk’u davet etti.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doruk ise sağlıklı her bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu söyledi.

Vali Doruk, Artvin Valiliği olarak engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunları çözmek ve onların daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerine yardımcı olmanın gayreti ve çalışmaları içerisinde olduklarını söyledi.