Bakın Karaman'da Neler Oldu!

Karaman Valiliği, Karaman'da meydana gelen asayiş olaylarını rapor halinde sundu. işte Karaman'da meydana gelen olaylar.

Karaman Valiliği, Şehirde meydana gelen asayiş olaylarını rapor halinde sundu işte 1 hafta içerisinde meydana gelen olaylar.

(1) İL MERKEZ’DE İŞ MAKİNESİ VE TARIM ARACI HIRSIZLIĞI:

Merkez ilçe Göztepe köyünde; 31.07.2018 günü saat:18.00 sıralarında, bir şahıs kendisine ait römorkun kardeşi tarafından çalındığını beyan ederek şikâyetçi olmuştur.

(2) SARIVELİLER’DE KASTEN ORMAN YAKMA:

31.07.2018 Günü saat: 17.10 sıralarında Sarıveliler ilçesi Dumlugöze köyünde meydana gelen orman yangınında; yangının, Dumlugöze köyü Asardibi mevkiinde üç ayrı bölgede meydana geldiği ve yangın nedeniyle yaklaşık 10 dönüm kızılçam ormanının örtü şeklinde yandığı tespit edilmiştir. Yapılan ilk araştırmalarda olayın fail/failleri tespit edilememiştir.

(3) AYRANCI’DA EMRE AYKIRI DAVRANIŞ:

31.07.2018 günü saat:12.30 sıralarında Ayrancı ilçesi Kale köyünde, bir şahsın 51... plakalı kamyonette yüklü bulunan hurda malzemelerine ait “2’nci El Alım Satım Formu” bulundurmadığı tespit edilmiştir. Şahsa 5326 sayılı kanunun 29/1 maddesine aykırı davranıştan idari yaptırım kararı uygulanmıştır.

(4) İL MERKEZ’DE İZİNSİZ ÇALIŞTIRMA:

Merkez ilçe Ağılönü köyünde; 31.07.2018 günü saat:16.00 sıralarında, icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında, bir şahsa ait büyükbaş hayvanların çobanlığını yaptığı tespit edilen bir Afganistan uyruklu sahsın, herhangi bir izin belgesi olmadan çalıştırıldığı tespit edilmiştir. İzinsiz yabancı uyruklu şahıs çalıştıran şahıs hakkında gerekli idari yaptırım kararı uygulanmış olup, tanzim edilen evraklar Karaman Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilecektir.

(5) İL MERKEZ’DE TRAFİK KAZASI SONUCU TAKSİRLE YARALAMA:

Merkez ilçe Ağılönü Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Ereğli-Karaman karayolu

Üzerinde; 31.07.2018 günü saat:15.00 sıralarında, 33 plakalı motosiklet ile seyir halinde bulunan bir şahıs, sağ şeritten ilerleyen fakat plakasını fark edemediği bir traktörün sinyal vermeden aniden önüne kırması sonucu, traktöre çarpmamak için direksiyon hâkimiyetini kaybederek devrildiği, kendi beyanından anlaşılmıştır. Olayda motosiklet sürücüsü ve yanında yolcu olarak bulunan eşi hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

(6) İL MERKEZ’DE GENEL TEHLİKE YARATIN DİĞER SUÇLAR:

Merkez ilçesi Çakırbağ Köyü, Konya-Karaman Karayolu Bölge Trafik yol kontrol noktasında; 01.08.2018 günü saat:01.00 sıralarında bir şahsın yapılan kontrollerde alkollü araç kullandığı tespit edilmiştir.

(7) SARIVELİLER’DE YÜKSEKTEN DÜŞME:

Sarıveliler İlçesi Koçaşlı Köyünde; 01.08.2018 günü saat: 11.20 sıralarında bir şahıs, içme suyu inşaatında çalışırken dengesini kaybetmesi sonucu (2,5) metre yükseklikten düşerek hayati tehlikesi olacak şekilde yaralanmıştır.

(8) BAŞYAYLA’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM:

Başyayla ilçesi Göztepe Mahallesinde; 01.08.2018 günü saat:10.00 sıralarında bir şahıs arkadaşına ait tarlada kepçeyle kuyu açılmasını izlediği esnada başının dönerek tarlada kepçenin açtığı (5) metre çukura kafasının üstüne düşmesi sonucu olay verinde vefat etmiştir.

(9) İL MERKEZ’DE TAKSİRLE YARALAMA:

Merkez ilçesi Osmaniye Köyünde; 01.08.2018 günü saat:23.10 sıralarında bir şahıs motosikleti ile tarlaya giderken yolun ıslak olması nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek yere devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

(10) İL MERKEZ’DE TEK TARAFLI OLARAK MEYDANA GELEN YARALAMALI TRAFİK KAZALARI:

Merkez İlçesi Sudurağı Beldesinde; 01.08.2018 günü saat:13.30 sıralarında bir şahsın sürücülüğünü yaptığı 34... plakalı aracı ile Sudurağı -Ayrancı karayolunun 3’üncü Km. sinde direksiyon hâkimiyetini kaybederek refüje çarpması sonucu kaza meydana gelmiştir. Meydana gelen kazada araç sürücüsü hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

(11) İL MERKEZ’DE TRAFİK KAZASI SONUCU TAKSİRLE YARALAMA:

Merkez İlçesi Karaman Ereğli karayolunun 19’uncu Km’sinde; 01.08.2018 günü saat:16.00 sıralarında bir şahsın kullandığı 70.... plakalı otomobili ile önünde seyir eden ve bir şahsın kullandığı 70 plakalı otomobile dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu araca arkadan çarpması sonucu kaza meydana gelmiştir. Meydana gelen kazada çarpan şahıs hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

karaman Asayiş Raporu