Bingöl'de öldürülen terörist sayısı 6 oldu

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda öldürülen terörist sayısı 6 oldu. Teröristlerden keskin nişancı tüfeği Kanas ile birlikte 9 adet uzun namlulu silah ele geçirildi.

Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda öldürülen terörist sayısı 6 oldu. Teröristlerden keskin nişancı tüfeği Kanas ile birlikte 9 adet uzun namlulu silah ele geçirildi.

Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında 49’uncu Komando Tugay Komutanlığına bağlı 5 taburla bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen Bayrak-41 operasyonunun bir parçası olan ‘Şehit Binbaşı Turgay Çelik-6’ operasyonu aralıksız devam ediyor. Özel askeri timlerin yer aldığı operasyonda bugün sabah saatlerine terör örgütü PKK’lı 3 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişti. Operasyonu sürdüren timler, bir terörist grubu ile daha sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 3 terörist daha ölü olarak ele geçirildi.

Öldürülen teröristlerden Kanas ve Bixi çıktı

Bölgede bugün yapılan operasyonlarda şuana kadar 6 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 adet M-16, 1 adet Bixi, 1 adet keskin nişancı tüfeği kanas ve 5 adet kaleşnikof ele geçirildiği öğrenildi.

Öte yandan operasyon kapsamında aranan bazı evlerde bölücü terör örgütünün bomba yapımında kullandığı birçok madde, ameliyatlarda kullanılan gereçler ile çok miktarda yaşamsal malzemeler ele geçirilmişti.