Hollanda Başkonsolosluğu önünde toplanan binler Hollanda'nın uygulamalarına tepki gösterdi

Hollanda Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi, Hollanda'nın bakanlara olarak yaptırımlarına tepki gösterdi. Binlerce Vatandaş içerisinde yer alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptıkları açıklamalarla Hollanda'nın uygulamalarına sert şekilde tepki gösterdi.

Hollanda Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi, Hollanda’nın bakanlara olarak yaptırımlarına tepki gösterdi. Binlerce Vatandaş içerisinde yer alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptıkları açıklamalarla Hollanda’nın uygulamalarına sert şekilde tepki gösterdi.

Hollanda’nın Türk bakanlara yönelik tutumunun ardından binlerce İstanbullu Beyoğlu’ndaki Hollanda Başkonsololsuğu önüne akın etti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla demokratik bir şekilde tepkilerini dile getiren İstanbullulara AK Partili Milletvekilleri, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı başta olmak üzere çok sayıda siyasi isimde destek verdi.

Burada bir açıklama yapan Beyoğlu belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan “İnanılmaz bir gün yaşıyoruz. Gerçekten anladığımız bildiğimiz Avrupa’nın demokrasi değerleri insan hakları gibi tüm kavramlarının bir anda içinin nasıl boşaldığını görüyoruz. Avrupa tarihi açısından kara bir leke günü. Türkiye Avrupa ilişkileri açısından çok önemli. Çünkü bir bakanımız bize ait olan konsolosluğa sokulmuyor ve konsolosluğumuz dışarı çıkarılmıyor. Aklıma Musul konsolosluğumuzda başımıza gelenler geldi. Türk toplumu geçtiğimiz yıl çok üzüntülü geçirdi. Terör saldırıları, darbe teşebbüsü Avrupalı dostlarımızı yanımızda görememiştik. Bugün demokrasiye aykırı bir müdahalenin uygulamanın yapılması anlaşılır değil. Hollanda’nın bu ayıbından yanlışından geri dönemsini bekliyorum. Avrupa’da ırkçılık tavan yapmış durumda. Avrupa’nın geleceği açısından endişeleri durmamak mümkün değil” dedi.

Bağcılar Belediye başkanı Lokman Çağırıcı ise “Demek ki Avrupa dediklerinde samimi değil. Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz sürecini iyi tahlil etmeleri lazım. Yıllarca teröristlere ev sahipliği yaptılar. Ama Türkiye Cumhuriyeti bakanını engellemelerini anlamak mümkün değil. Ama Türkiye eski Türkiye değil” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Konsolosluk önünde toplanan binlerce kişi gece gecenin ilerleyen saatlerine rağmen buradaki bekleyişlerini sürdürdü.