Karesi'de kaçak ete geçit yok

Karesi ilçesinin Maltepe Mahallesi'nde, polis tarafından şüpheli bir araçta yapılan aramada, 250 kilogram kaçak et bulundu. Torbalar halindeki menşei ve kaynağı belli olmayan hayvansal ürünler Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri...

Karesi ilçesinin Maltepe Mahallesi’nde, polis tarafından şüpheli bir araçta yapılan aramada, 250 kilogram kaçak et bulundu. Torbalar halindeki menşei ve kaynağı belli olmayan hayvansal ürünler Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edildi.

Balıkesir’in Karesi ilçesi Maltepe Mahallesi’nde devriye gezen polis ekipleri, H.T.’ye ait 10 LF 105 plakalı aracın arka koltuğunda ve bagajında torbalar halinde paketlenmiş 250 kilogram ağırlığında dana ciğeri, et, kuyruk yağı ve sakatat ele geçirdi. Araç sahibi H.T. ve etlerin sahibi olduğunu belirten L.Ö.’nün menşei ve kaynağı belli olmayan hayvansal ürünleri İstanbul’dan belgesiz olarak araç bagajında insan sağlığına uygun olmayan şekilde Balıkesir’e getirdikleri öğrenildi.

Olay yerine gelen Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Karesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri ve veteriner hekim kontrollerinde aracın belgesiz olarak insan sağlığına uygun olmayan şekilde etleri taşıdığı tespit edildi. Araç sahibi H.T. ve etlerin sahibi L.Ö. hakkında Karesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince 2 bin 202 TL idari para cezası uygulandı.

Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak ürünler Balıkesir çöplüğünde imha edildi.