ADVAK'tan borsa yarışmasına katılacak olan öğrencilere destek

Geçen yıl ADÜ İşletme Bölümü öğrencisi Sibel Erocağı'nın büyük ödülü kazanarak Londra Borsasına gittiği ve Boğaziçi Üniversitesinin bu yıl üçüncüsü düzenlediği Investimate Sanal Yatırım Yarışmasının bu yılki ödülü...

Geçen yıl ADÜ İşletme Bölümü öğrencisi Sibel Erocağı’nın büyük ödülü kazanarak Londra Borsasına gittiği ve Boğaziçi Üniversitesinin bu yıl üçüncüsü düzenlediği Investimate Sanal Yatırım Yarışmasının bu yılki ödülü Dubai borsası seyahati olarak belirlendi.

ADÜ öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği yarışmaya iki kat daha fazla yaklaşık 300 kişi katılım sağlandı. ADÜ Nazilli İİBF İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Kaderli, yarışmaya katılacak öğrencilere Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) ile ADÜ Borsa ve Finans Topluluğunun desteği ve katkılarıyla bir seminer verdi. Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen seminerde Prof. Dr. Kaderli, hem yarışmanın özelliklerinden bahsetti hem de finansal yatırımlar konusunda dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlara değindi. Seminerde ayrıca Borsa ve Finans Topluluğu Başkanı Garip Can Şahin de, öğrencilere yarışmayla ilgili veri platformunu anlatarak, yarışmacıların bu yarışmaya daha bilinçli bir şekilde katılmalarına yardımcı oldu.

Seminer sonrasında konuşan ADVAK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, geçen yıl bu yarışmada çok büyük bir başarı göstererek birinci olduklarını ve bu yıl da yine öğrencilerimizin zirveyi zorlayacağını ve büyük ödülün en büyük adaylarından birinin yine Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri olacağını umut ettiğini söyledi. Bunun için öğrencilere yarışma öncesinde büyük destek verdiklerini ve altı hafta sürecek yarışma boyunca da destek vermeye devam edeceklerini belirtti. ADÜ öğrencilerinin bu yıl da geçen yıl olduğu gibi yarışmanın birçok kategorisinde ödül alacağını temenni ettiğini söyleyen Prof. Dr. Kaderli, bu yarışmada ikinci kez üst üste başarı göstermemiz halinde Üniversitemizin finans eğitimi konusunda başarılarının pekişeceğini ifade etti. Kaderli, ayrıca yarışma dönemi ve eğitim hayatları boyunca öğrencilere faydalı olabilmesi için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın önemli desteğinin olduğunu söyleyerek “Rektörümüze öğrencilerimiz için gerekli olan finans veri terminallerinin satın alınması konusunda süreci başlattığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.