Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Aydın Pamuk Teşhir Salonunda gerçekleşen 6. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarının açılışını Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel birlikte yaptı.

312 firmanın katılım sağladığı fuarın açılışının ardından Vali Köşger ve beraberindeki heyet, fuardaki stantları gezerek ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. 18 Şubat 2018 Pazar gününe kadar açık olacak fuara ilginin büyük olması bekleniyor.

Aydın’ın tarım alanında Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu belirten Vali Köşger, “Türkiye’de birçok ürünün en çok üretildiği il Aydın’dır. İncir ve Zeytin’de Türkiye birincisidir. Bu tür tarım fuarları çiftçilerimizin teknolojiyle tanışması ve teknolojinin bilimin tarımın emrinde kullanması açısından önemli işlevler görüyor. Bu tür fuarların artması lazım. Biz de bu fuarı genişleterek daha da iyi hale getirmemiz lazım. Fuarımızın yeri yok mesela, yer temin edilmesi ve fuarların getirilmesi gerekli. O anlamda inşallah bundan sonra çalışmalarımız devam edecek” dedi.