Tuğba Kuruyemiş'in yeni ürünü fıstık ezmesi stantlarda yerini aldı

Kuruyemiş sektöründe yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Tuğba Kuruyemiş, kahvaltılık ve baharat çeşitlerinin ardından fıstık ezmesi çalışmalarını tamamladı. Stantlarda yerini alan yeni ürün fıstık ezmesi yoğun ilgi görürken her yaşa...

Kuruyemiş sektöründe yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Tuğba Kuruyemiş, kahvaltılık ve baharat çeşitlerinin ardından fıstık ezmesi çalışmalarını tamamladı. Stantlarda yerini alan yeni ürün fıstık ezmesi yoğun ilgi görürken her yaşa ve her gruba hitap eden yeni ürün fıstık ezmesinin kalp hastalığı riskini azalttığı gibi vücudu ve hafızayı güçlendirdiği belirtildi.

Fıstık ezmesi 1890’lı yıllarda et proteinine alternatif olaraktan yapıldığının çeşitli kaynaklarda yer aldığını faydalı olmasının yanın da lezzeti nedeniyle sevilerek tüketildiğini belirten Gıda Mühendisi Ayşen Orhan, “Tuğba Kuruyemiş olarak bir süredir üzerinde çalıştığımız yeni ürün fıstık ezmesi mağazalarımızdaki raflarda yerini aldı. 7’den yetmişe hemen hemen herkesin severek ve zevkle tükettiği fıstık ezmesinin hem gençlere de hem yaşlılara birçok faydası bulunuyor. Ayrıca kalp hastalığı riskini azalttığı da biliniyor. Uzun süre tok kalmayı da sağlayan fıstık ezmesi protein içeriği zengindir. E vitamini içermesiyle cildi güzelleştirir. Kolesterol için faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolün yükselmesini sağlar. Vücudun üretemediği temel bir amino asit olan tripofan içermesiyle düşük serotine seviyesini yükselterek depresyona iyi gelir. Omega 3 içermesiyle kilo vermeye yardımcı olur. Fıstığın içerdiği besinler yağ ve karbonhidratlar kan şekeri seviyesinin dengelenmesini sağlar. Kalp ve damar hastalıklarını giderdiği gibi güçlü bir antioksidandır” diyerek yeni ürünü tadıma sunduklarını ve çok beğenildiğini söyledi.