Yerli Pamuk Çeşitlerinin Ege Bölgesinde Yaygınlaştırılması Projesi Tanıtımı Yapıldı

Nazilli'de Yerli Pamuk Çeşitlerinin Ege Bölgesinde Yaygınlaştırılması Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Geçen yıl tescil ettirilen 'SC 2079', 'SC 2009', 'Efe', 'Ergüven', 'Harem 1' ve 'Harem 2' adlı 6 yeni pamuk çeşidi, üreticilere ve sektör temsilcilerine tanıtıldı.

Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü’nde yapılan toplantıya Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fikret Fuat Aktaş, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, diğer ilçe ziraat odası temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Köşger, “Kendi milli ulusal tohumlarımızı yetiştirmemiz lazım. Tarımsal alanda, gıda sektöründe, giyim tekstil sektöründe söz sahibi olabilmemiz için ve dahası stratejik alanda ülkemizin herhangi bir sıkıntı yaşamaması için kendi tohumlarımızı geliştirmemiz lazım. Türkiye’nin hitap ettiği belli bölgeler var. Çin Seddi’nden, Balkanlara , Afrika’ya kadar ulaştığımız bölgemiz var. Bu anlamda Türk tarımının öncülük yapması anlamında milli tohumculuk çok önemli. Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü de bu misyonu yerine getiriyor. 1934 yılında Cumhuriyetin ilk kurulan kurumlarından bir tanesi, kuranlardan da hayırla yad etmek lazım. O dönemde uzak görüşlülükle bu tesisi hayata geçirmişler. Şuan da son geliştirilen tohumlarla da Türk tekstil sektörünün ve tarım sektörünün önemli bir ihtiyacını karşılayacak üretim yapılacak” dedi