Dursunbey'de "Okumanın Saati Yoktur" projesi

Dursunbey Endüstri Meslek Lisesinde 'Okumanın Saati Yoktur' projesi protokolün katılımı ile gerçekleşti.Dursunbey Endüstri Meslek Lisesi'nde 'Okumanın Saati Yoktur' Projesi kapsamında Dursunbey Kaymakamı Sayın Nurettin Yücel, Askerlik...

Dursunbey Endüstri Meslek Lisesinde “Okumanın Saati Yoktur” projesi protokolün katılımı ile gerçekleşti.

Dursunbey Endüstri Meslek Lisesi’nde “Okumanın Saati Yoktur” Projesi kapsamında Dursunbey Kaymakamı Sayın Nurettin Yücel, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Başar Akın, Emniyet Müdürü Oğuz Oldun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir okul kütüphanesinde öğrenciler ile düzenlenen okuma etkinliğine katıldılar.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Yardımcısı Suna Polat, “Ülkemizde kitap okuma oranı ve saati kişi başına oldukça düşük bir seviyede. Bu nedenle öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumanın özel bir yer ve zaman gerektirmediğini hayatın her anında olabileceğini fark ettirmek için bu proje düzenlenmiştir” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Edebiyat Öğretmeni Fırat Delibalta ise: “Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı zümresi olarak genç nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumanın faydalarını göstermek için “Okumanın Saati Yoktur” projesi ile farkındalık yaratmak hedeflenmiştir. Böylece kitap okumanın sıkıcı bir etkinlik olmadığı, kişilerin yorum yeteneğini geliştirdiğini ve hayatın her anında olduğunu ve olabileceğini öğretebilmek, kitap okumaya karşı ön yargıları yıkmak temel hedefimizdir” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen BENGİ Projesi kapsamında okullarımızda yürütülen proje ve etkinliklerin hedefine uygun olarak yürütüldüğünü belirtti. Balıkesir ve ilçemizde eğitimin kalitesinin yükseltilmesi, akademik başarının yanında öğrencilerimizin spor, sosyal ve kültürel alanda da gelişmeleri için çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Son zamanlarda okullarımızın katıldığı yarışmalarda il çapında çok önemli dereceler elde ederek, Dursunbey’in adını duyurduklarını belirtti. Müdür Yardımcısı Suna Polat, Edebiyat Öğretmenleri Fırat Delibalta, R. Faruk Şanlı, Arzu Fırat, Emine Delibaltave Mobilya İç Mekân Tasarımı Öğretmeni Bayram Yavuz tarafından uygulanan proje öğretim yılı sonuna kadar devam ettirilecek.

Okuma etkinliğinden sonra okuldaki bölümleri gezen ilçe Kaymakamı Nurettin Yücel’e yenilenen atölyeler, iş güvenliği, döner sermaye çalışmaları hakkında bilgi verildi.