GERİ DÖNMEYİ ASLA DÜŞÜNMEDİLER!

Sarıkamış Şehitleri, harekâtın 104. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıldı. Kars'ın Sarıkamış ilçesi'ndeki Allahuekber Dağları'nda, 1914-15 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler Balıkesir Valiliği himayesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşle anıldı.

ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ
Bu yıl Sarıkamış Şehitlerini anma programının 104.'sü tertip ediliyor.  Çocuklarımız o aziz şehitlerimizin hatırasını yâd ederek bir nevi o günleri yaşıyorlar. O gururu yaşıyorlar aslında. Bu memleketin şehit kanları ile sulanıp onlara emanet ettiğinin farkına varıyorlar. Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz.
YÜRÜYÜŞE BİNLERCE BALIKESİRLİ KATILDI
Sarıkamış Şehitleri için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikler sabah namazı sonrası Yıldırım Camisi'nde okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve katılımcılara çorba ikramı ile başladı. Ardından Zağnos Paşa Camisi önünden Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen yürüyüş öncesi tüm katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtımı sonrası mehter takımı eşliğinde başladı. Yürüyüş kortejinin önünde askerler dev Türk Bayrağı taşıdılar. Kortej Anafartalar Caddesi, Kızılay Caddesi önünden geçerek, Kurtdereli Spor Salonu önünde sona erdi. Yürüyüşe binlerce Balıkesirli katıldı.
Salon önündeki etkinlikte şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Sarıkamış Şehitleri için barkovizyon gösterisi ve Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan şehitler için dua okudu.
Kurtdereli Spor Salonu'nda sona eren yürüyüşe Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Belediye Başkanları, askeri ve mülki erkân, Balıkesir Gençlik Merkezi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.