BARAJLAR BU YIL YÜZ GÜLDÜRDÜ

Karaman bölgesinde barajlarda şehrin gerek sulama gerekse de içme suyu ihtiyacını karşılayacak, milyonlarca metreküp su rezervi oluştu.

BARAJLAR BU YIL YÜZ GÜLDÜRDÜ

Karaman bölgesinde barajlarda şehrin gerek sulama gerekse de içme suyu ihtiyacını karşılayacak, milyonlarca metreküp su rezervi oluştu.

Bölgede, son dönemlerdeki yağışlarla barajlardaki su seviyeleri de artış gösterdi. 
Karaman’da 2020 yılı bahar aylarında da etkili olan yağışlar sayesinde barajların doluluk oranları yetkilileri ve bölge üreticisini mutlu etti.

Ayrancı barajı başta olmak üzere, Gödet ve İbrala barajlarında su rezervi oluştu.

Geçmiş yıllarda daha çok hububat üretimi ile ön planda olan Karaman’da son yıllarda çiftçiler yeşil mahsullü ürün yetiştiriciliğine de ağırlık verdi. Arpa, buğday, şeker pancarının yanı sıra Karaman’da üreticiler son yıllarda mısır başta olmak üzere fasulye ve elma üretiminde de sulu tarımı tercih etti. 

Karaman’da sulama başta olmak üzere yağışların bölge çiftçisini umutlandırdığını ifade eden bazı yetkililer, “Geçtiğimiz yıllarda endişe duyduğumuz kuraklığı bu yıl beklemiyoruz.  Bolluk dolayısıyla Allah'a hamd ediyoruz. Biz inanarak dualarımıza devam edeceğiz."dedi.

Öte yandan geçmiş aylarda bir açıklama yapan Karaman Ziraat Odası Başkanlığı da, Karaman’da barajlarda oluşan doluluk oranının yüzde 60 seviyelerinde olduğunu kamuoyu ile paylaşmış ve Barajlarda kapalı devre sulama sisteminin hizmet vermesiyle vahşi sulamanın tamamen önüne geçileceğini hatırlattı. 
Çiftçilerin tarımsal sulama suyunu daha ekonomik kullanması için Gödet Barajı'nın kapalı devre sulama sistemine geçmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Karamanlı üreticiler adına, maliyetlerin düşürülmesi açısından en önemli sorunlardan birisi olan kapalı devre sulama sistemine geçilmesi için tüm Karamanlı siyasi bürokrat ve STK temsilcilerinden de üreticilere adına destek istenildiği öğrenildi.
 







baraj karaman haber sulama üretici