AKIN, TALEPLERİ YERİNDE DİNLEDİ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Karaköy Mahallesi Güneş Sitesi'nde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek talepleri dinledi.

 Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Özel Kalem Müdürü Sevgi Salcı, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Taner Bilal, Fen İşleri Müdürü Çetin Önder,  İtfaiye ve Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Kanmaz, Zabıta Müdürü Mustafa Ala,  Karaköy Mahallesi Muhtarı Burhan Pişkin’in de hazır bulunduğu ziyarette site sakinlerinin talep ve ihtiyaçlarını dinleyen Başkan Cemal Akın, ayrıca belediye çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

“Tek gayemiz halkımıza daha iyi hizmet etmek”

            Ziyarette açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, “ İlimiz her geçen gün büyümekte. Bu büyümede bizlerin sorumluluğunu artırıyor. Göreve başladığımız tarihten itibaren ilimiz için büyük önem arz eden 3 temel konuyu çözüme kavuşturduk. Bunlardan bir tanesi hava kirliliği konusuydu.  Bugün itibariye yüzde 98’si bitmiş durumda. 20 binden fazla vatandaşımızın bu hizmetten faydalanıyor. Bir diğer konuda Bartın Irmağı’na akan kanalizasyon sorunuydu. İlimizin en büyük hibe destekli projesini hayata geçirerek ırmağımızı her gün akan 3 bin ton kanalizasyondan kurtardık.  Bir diğer önemli konuş ise su meselesiydi. 2011 yılında Çayır Köyü’nde tespit ettiğimiz suyu ilimize kazandırarak su konusunda büyük bir çalışmaya imza attık. Bu önemli çalışmaların yanı sıra doğalgaz çalışmaları ile tüm paralel olarak sürdürdüğümüz yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında da 400 km’den fazla araç yolu, 600 km’den fazla kaldırım düzenledik. Hükümet Caddesi, Şadırvan Caddesi, Bülent Ecevit Caddesi, Piryamcılar Caddesi ve Yalı Tersane Caddesi’ne yeni led ışıklandırmalar yerleştirerek bu caddelerimizi daha güzel bir görünüme kavuşturduk.  Kavaklı Caddesi’nde uygulamış olduğumuz iyileştirme projesi ile tarihi evlerimizin olduğu bu güzel caddeyi daha görünür bir hale getirdik.   İlimize yeni sosyal alanlar kazandırmak adına da birçok projeyi hayata geçirdik.  Gazhane Kültür Parkı, Yalı Sevgi Parkı, Karaçay Piknik Alanı, Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı halkımızın tarafından çok beğenildi.  2018 yılının Mayıs Ayı’nda da Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Parkı projemizi de halkımızın hizmetine sunacağız. Yine bir diğer projemiz olan ilimizin 4 bin yıllık tarihini içeren önemli bir müzeyi Bartın’a kazandırdık. Büyük beğeni toplayan müzemiz bir ay içinde 50 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızın yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. 2017 yılında belediyemiz bünyesinde kurulan spor kulüpleri, kurslar ve etkinliklerden 2500 vatandaşımızın faydalandı. 2018 yılında bu sayıyı daha da yukarılara çıkarmak istiyoruz.  Bu çalışmaların hepsi halkımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda ortaya çıkan projeler. Bizler halkımızın beklentilerine cevap vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tek gayemiz halkımıza daha iyi hizmet etmek ” dedi.