Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali GÜNER Başkanlığında Yapıldı

Bağımlılık ile mücadelede kurumlararası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, İl eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan 'Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu' toplantısı Vali Sinan GÜNER başkanlığında yapıldı.

Valilik 12 Divan  toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Cemal AKIN, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adem AYDEMİR, Vali Yardımcısı Hasan Ruhi YAYLACI, Vali Yardımcısı V. Gökhan GÜRBÜZEROL, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Yavuz Selim KAPANCI, İl Emniyet Müdürü Ogün VURAL, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, kurul üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
Vali GÜNER toplantıda yaptığı konuşmasında,”Bağımlılık ile mücadele konusunda gençlerin ve çocukların eğitim faaliyetlerine ne kadar çok önem verirsek mücadele başarımız o kadar artar.”dedi.
Her türlü bağımlılıkla hep birlikte mücadele edilmesinin önemine değinen Vali GÜNER,  bu konuda yapılacak çalışmaları çok önemsediğini ve İlimizde bağımlılıkla mücadelenin daha etkili bir şekilde sürdürülmesi için hassasiyet gösterilmesi gerektiğini  vurguladı. 2018-2023 Uyuşturucu İle Mücadele İl Eylem planının da yer alan ve  kurumların sorumlu olduğu faaliyetleri diğer kurum ve kuruluşlarla eşgüdüm içerisinde yürütmelerinin büyük önem arz ettiğini belirterek uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelede İlimizin tüm kurum ve kuruluşları ile koordineli bir şekilde “sıfır toleransla” çalışmaların kararlılıkla yürütüleceğini  ifade etti.

2018-2023 Uyuşturucu İle Mücadele İl Eylem planının sunulduğu toplantıda yürüten çalışmalar ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce  sunum yapıldı.

Toplantı kurumlararası görüş ve öneriler sonrası  sona erdi.