Bartın Üniversitesinde "Sıfır Atık Projesi Açılış Töreni" Düzenlendi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 18.07.2018 tarihinden itibaren Valiliğimiz Hizmet binasında uygulamaya başlanan ve kamu kurum ve kuruluşlarımızda ise kısa süre içerisinde uygulamaya geçilecek olan 'Sıfır Atık Projesi' Bartın Üniversitemizde düzenlenen açılış töreniyle uygulamaya başlandı.

Açılış törenine Vali Sinan GÜNER ve eşi Uzm.Dr. Beyhan GÜNER, Bartın Milletvekili Av. Aysu BANKOĞLU, Belediye Başkan V. Hüseyin Fahri FIRINCIOĞLU, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adem AYDEMİR, Rektör Prof.Dr. Orhan UZUN ve eşi, Vali Yardımcısı V. Gökhan GÜRBÜZEROL, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yavuz Selim KAPANCI, İl Emniyet Müdürü Ogün VURAL ve eşi, İl Genel Meclis Başkanı Kenan DURSUN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali ÖZCAN, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması Proje Sorumlusu Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Handan UCUN ÖZEL tarafından yapıldı.

Vali GÜNER programda yaptığı konuşmasında, “Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde kaynaklarımızı korumak, atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın  Emine ERDOĞAN Hanımefendi’nin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vizyon projesi olan Sıfır Atık Projesi 3 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın birinci 100 günlük eylem planında Sıfır Atık Projesi uygulamalarının yaygınlaştırılarak 750 kamu kurumunda uygulamaya geçilmesi planlanmış, ikinci 100 günlük icraat programında ise Sıfır Atık Projesi uygulamalarının yaygınlaştırılması kapsamında uygulamaya geçilen kamu kurum sayısının 13.000’e yükseltilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca ikinci 100 günlük icraat programı içerisinde bulunan Katı Atık Programı (KAP) kapsamında toplam 18 adet katı atık toplama, taşıma, geri kazanım ve bertaraf tesisinin inşaat, proje ve ihalelerinin yapılması hedeflenmiş olup program içerisinde İlimizin katı atık bertaraf tesisi de yer almaktadır.Sıfır atık projesi sadece takip ettiğimiz bir proje değil hepimiz için bir hayat tarzı bir anlayış konusudur.Sürdürülebilir, sağlıklı ve düzenli bir çevre, ekonomiye katkı, kaynakların verimli kullanılması bakımından ulaşılan önemli bir noktadır.Sıfır atık projesinin sürdürülebilir olması ve beklenen faydaların gerçekleşmesi, başta kamu kurumlarımızın yöneticilerinin yakın ilgisi olmak üzere vatandaşlarımızın, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin özel ilgi ve gayretleriyle mümkün olacaktır.Özellikle öğrencilerimize çevre bilincinin aşılanması, sıfır atık ve benzeri çevre duyarlılığı projelerinin ailelerinde, yakın çevrelerinde başlamak üzere yayılmasını ve benimsenmesini sağlayacaktır. Sıfır Atık Projesi vesilesiyle çevre bilincinin yeniden canlanmasını; bireysel çabalarımzından başlayarak sosyal ve ekonomik hayatın bütün aktörleriyle etkin bir şekilde katılımını, giderek hepimiz için bir hayat tarzı olmasını umuyor, özellikle kamu görevlisi arkadaşların, öğretmenlerin, önemli ölçüde evsel ve endüstriyel atık üreten firma yöneticilerini projeye özel ilgisini ve etkin katılımını bekliyorum. Bu vesileyle projenin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Programda Vali GÜNER, Bartın Milletvekili Av. Aysu BANKOĞLU ve protokol üyeleri tarafından üniversitede uygulanmaya başlanan “Sıfır Atık Projesi”ne sunduğu katkılardan dolayı akademisyen ve öğretim görevlilerine Teşekkür Belgeleri verildi