"BU HAREKETTE OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yeni Katılan 400 Üyenin Tanıtım Toplantısına' katıldı.

Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen törene Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Sadir Durmaz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ve parti üyeleri katıldı.  Toplantıda Milliyetçi Hareket Partisine üye olan 400 yeni üyeye rozet takıldı.

“Yapılamaz Denilenleri Yaptık”

            Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın,” “2009 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde siz değerleri kardeşlerimizin, teşkilatımızın ve Bartın halkının desteğiyle Belediye Başkanı seçildim. Allah hepinizden razı olsun. 5 yıl sonra 2014 yılında Allah’ın izniyle yeniden desteklediniz. Bu başarı sadece Cemal Akın ile değil, siz değerli kardeşlerimizle birlikte oldu. Yan yana yürüdük. Biz o günden bugüne kadar sizleri kandırmamak adına ve bu millete hizmet adına yapılamaz denilenleri yaptık. 2009 yılında göreve başladığımızda belediyemizin 60 trilyon civarında borcu vardı. Bugün itibariyle personelimize, piyasa hiç borcumuz yok ve projelerimizi de öz sermayemiz ile gerçekleştiriyoruz. Çalışanlarımıza hakkını alın teri kurumadan veriyoruz. Çalışana çok şükür hakkını veriyoruz. Bartın’da 2009-2014 yılları arasında ev ziyaretleri yaparak 21 bin dostumuzla sohbet ettik. Bu sohbetler karşıma önemli iki sorunu çıkardı. Birincisi suların hali ver ikincisi de hava kirliliğiydi. Artık sularımız sarı değil, berrak akıyor. Bunu başardık. Tabii hava kirliliğiyle ilgili de doğalgaz çalışması yapıldı. İlimize uzun yıllar hizmet verecek büyük projeler hayata geçirdik. 400 km’den fazla yol, 600 km’den fazla kaldırım yaptık. Yapamaz diyenler utandı. Başlarını öne eğdiler. Bartın Kanalizasyon Atıksu Arıtma Tesisinin projesi tamamlanarak işletmeye alındı. Yüzde 85’i Avrupa Birliği hibesi, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi, yüzde 9’u Bartın Belediyesi bütçesi ile yapılan arıtma tesisinin işletmeye alınması ile Bartın Irmağı, her gün akan 3 bin ton kanalizasyondan kurtarıldı. Yollarla ilgili de çalışma yaptık. Bu hizmetleri yaparken de vatandaşlar yol katkı parası almadık. Yeni su hattı ile su sıkıntısının önüne geçtik. Bu çalışmaların yanı sıra birçok sosyal alanı ilimize kazandırdık. Yalı Sevgi Parkı’nı yaptık. Gazhane Kültür Parkı’nı yaptık. Allah nasip eder bir aksilik olmazsa 5 Mayısta Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Parkı’nın da açılışını yaparak ilimize güzel bir alan daha kazandırmış olacağız. Kavallar Caddesi’nde de güzel bir yaşam merkezi yapıyoruz. Burada da sonlara yaklaştık ” dedi.

“Bu Milletin Hizmetkârıyız”

Akın konuşmasının devamında “ Göreve gelirken kapım herkese açık olacak demiştim. Kapımızı hiç kapatmadık. Bana göreve geldiğimde ‘halk günü ne zaman olacak?’ diye sordular. Ben de ‘böyle şey mi olur’ dedim. Halkın günü olmaz. 24 saat kapımız ardına kadar açık. Telefonlarımız 24 saat açık. Her gelen bize istediği zaman ulaşabilecek. Bize gelen vatandaşlara 3 şeyi sormayız. ‘Nerelisin? Adın ne? Siyasi görüşün ne?’ diye kesinlikle bizde sorulmaz. Sayın İl Başkanımız 400 üyeden bahsetti. Bu 400 kardeşimize ilave olarak 40 yeni üyenin daha başvuruda bulunduğunu öğrendim. 440 arkadaşımız partimize hoş geldiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu harekette olmak bir ayrıcalıktır. Bu milletin emrine amadeyiz. Biz teşkilat olarak bu milletin hizmetkârıyız. Bu hareket dualı harekettir. Biz halkımızla birlikte hangi görüşte olursa olsun yan yanayız. Partimize katılım sağlayan arkadaşlarımıza hürmetlerimi sunuyorum” dedi.