Karadeniz Bölgesi Liseler Arası Yemek Yarışması Ödül Töreni Düzenledi

Amasra Kaymakamlığı ev sahipliğinde, Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞKAPON) organizasyonunda Karadeniz Bölgesi Liseler arası yemek yarışmasının ödül töreni ve gala yemeği gerçekleştirildi.

Programa Vali Sinan GÜNER, Cumhuriyet Başsavcısı Adem AYDEMİR, Amasra Kaymakamı Gökhan GÜRBÜZEROL, Kurucaşile Kaymakam V. Burak Bozkurt GÜRSES, İl Jandarma Komutanı J.KD.Alb.Yavuz Selim KAPANCI, Amasra Belediye Başkanı M.Emin TİMUR,İl Müdürleri, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞKAPON) Genel Başkanı Gökhan TUFAN, Trabzon, Samsun, Ordu, Rize,Bolu, Zonguldak, Düzce, Kastamonu ve ilimizden 14 farklı okul yöneticileri ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşması Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan ACAR tarafından yapıldı.

Protokol konuşmalarının ardından Vali GÜNER ödül töreninde, “Burada bulunan herkesi medeni cesareti, gayreti ve emeği için  tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, ülkemizde  yönetim sistemi içerisinde  bulunan herkesin eğitime verdiği önemin bilincinde olarak, bizde kendi ilimizde her kademede, her aşamada  eğitimle ilgili görevlerimizi, bu konudaki çalışmalarımızı artırarak her alanda geliştirmek gayretindeyiz. Özellikle 2019 yılı eğitim açısından görevlerimizi geliştirmek ve eğitminde bir atılım yılı olmasını ümit ediyorum. Bu konuda hazırlıklar içerisindeyiz.Bu tür faaliyetleri çok önemsiyor ve destekliyoruz.Eğitimizin tanımını daha iyi anlattığını düşünüyoruz.Katılımlarından dolayı burada bulunan tüm kamu görevlisi, siyasi, öğrenci, öğretmen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.

Vali GÜNER ve protokol üyeleri tarafından dereceye giren 1.Samsun İlk Adım Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,2.Samsun Havza Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,3.Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,4.Bartın Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine katılım belgeleri ve ödülleri  verildi.

Türk mutfağı ile ilgili olarak çalışmaların yürütülmesi,öğrencilerin sektörde istihdamının sağlanması ve sektör çalışanlarının mesleki bilgilerinin geliştirilerek yeterliliklerinin belgelendirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü  ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞKAPON) arasında 28 Şubat 2018 tarihinde imzalanan  “Eğitimde İş Birliği Protokolü” kapsamında düzenlenen “Karadeniz Bölgesi Liseler Arası Yemek Yarışması” Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekno Mutfağında gerçekleştirildi.