Üniversitelerde Güvenli Eğitim Ortamı Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Vali Nusret DİRİM başkanlığında, Üniversiteler ile Yükseköğretim Kurumu Yurtları ve Öğrenci Yurtlarında meydana gelebilecek olaylara karşı gerekli tedbirlerin aldırılması, İlimizde güvenli öğretim ortamının devam ettirilmesi amacıyla,  'Üniversitelerde Güvenli Eğitim Ortamı Koordinasyon Toplantısı' gerçekleştirildi.

Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya  Bartın Belediye Başkanı Cemal AKIN, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yavuz Selim KAPANCI, İl Emniyet Müdürü Ogün VURAL, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar DEMİR, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Zafer ÇAKAN ile diğer kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.


Toplantıda, üniversite ile öğrenci yurtları çevresinde okul ve yurt ile ilişiği olmayan kişilerin uzaklaştırılması, uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemin yapılması ve 2017-2018 akademik yılında Bartın Üniversitesi'nde eğitim-öğretim hizmetlerinin özgür ve güvenli ortamda sürdürülebilmesi amacıyla tüm emniyet tedbirlerinin Bartın Üniversitesi ile birlikte koordineli bir şekilde alınması kararlaştırıldı.